BiH

SAD podržava reformske procese u BiH

SAD podržava reformske procese u BiH
SAD podržava reformske procese u BiH

SARAJEVO - Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Brajan Hojt Ji, u razgovoru sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem, pohvalio je vidljiv napredak koji je postigao Savjet ministara u vrlo kratkom periodu.

Hojt Ji je rekao da SAD podržavaju reformske procese u BiH i naglasio da šansa, koju je EU pružila BiH aktiviranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, treba da bude iskorištena, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je pohvalio intenzivnu saradnju sa zemljama regiona i pozdravio usvajanje Reformske agende i Zakona o radu u Federaciji BiH, naglasivši da će to omogućiti jačanje ekonomije, dinamičnije tržište radnih mjesta i otvoriti pristup novim grant i kreditnim sredstvima, navodi se u saopštenju.

Zvizdić je tokom razgovora u Sarajevu upoznao Hojta Jia i ambasadora SAD u BiH Morin Kormak o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, naglasivši da su ciljevi Savjeta ministara ekonomski razvoj, vladavina prava i stabilnost BiH.

Zvizdić je istakao značaj evropskog i NATO puta i naglasio da je usvojena Reformska agenda, koja je, kako je naveo, bila preduslov za stabilnu i funkcionalnu zemlju i što je značajno za BiH na putu ka EU.

On je rekao da je aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u jedan od ključnih prioriteta, jer znači unutrašnju i spoljnu stabilnost BiH, što je važan preduslov za dolazak stranih investitora, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije