BiH

SDA: Preporučujemo Dodiku da pročita sabrana djela Alije Izetbegovića

SDA: Preporučujemo Dodiku da pročita sabrana djela Alije Izetbegovića
Foto: Ilustracija | SDA: Preporučujemo Dodiku da pročita sabrana djela Alije Izetbegovića

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) odbacila, kako je saopštila, "stalne napade Milorada Dodika na Aliju Izetbegovića", i u saopštenju istakla da je Alija Izetbegović bio dokazani antifašista i borac za demokratiju kojeg poštuje cijeli svijet.

Između ostalog, Alija Izetbegović je dobitnik najvećih svjetskih priznanja za demokratiju i sa istoka i sa zapada. Služio je u partizanskim jedinicama, a Ordenom rada odlikovan je 1975. godine, dodaje se u saopštenju ove stranke.

"Milorad Dodik, osim što je najobičniji šarlatan i uopšte nije dostojan da raspravlja o Aliji Izetbegoviću, je zastupnik i promoter neofašističke ideologije koja je 90-tih godina prošlog vijeka na prostoru BiH počinila masovne zločine koji su na kraju završili jedinim genocidom u Evropi nakon 2. svjetskog rata. Da bi pomogao sam sebi, konačno se uljudio i postao normalan čovjek savjetujemo mu da pročita sabrana djela Alije Izetbegovića", navodi SDA u saopštenju.

Što se Dodikovih stavova o NATO savezu tiče, iz ove stranke poručuju da je BiH aplicirala za članstvo u NATO uz saglasnost svih u BiH, a vodeću ulogu u tome iz "Republike Srpske" imali su Dodik i njegovi kadrovi.

"BiH će postati članica NATO saveza bez obzira na to šta o tome u ovom trenutku mislio Dodik. To od njega ne zavisi", ističe SDA.

Što se tiče referenduma o NATO, u ovoj stranci smatraju da on BiH nije potreban, jer članstvo BiH u NATO savezu garantuje sigurnost svih u BiH i u regionu.

"Posebno su nedopustivi bilo kakvi entitetski referendumi, jer je pristup NATO prvorazredno državno pitanje, a nikako entitetsko", zaključila je SDA u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije