BiH

SDA bira kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

SDA bira kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH
SDA bira kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - U centrali SDA u Sarajevu počela je sjednica Predsjedništva stranke, nakon koje bi trebalo da bude saopšteno ime kandidata SDA za poziciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović u izjavi novinarima podsjetio je da je danas s predstavnicima Demokratskog fronta /DF/ dogovorio da se sačini dokument koji će biti ponuđen HDZ-u BiH, a odnosiće se na principe uspostavljanja operativne vlasti, podjelu pozicija i na kriterijume izbora kadrova.

Taj dokument će se odnositi i na moratorijum u imenovanjima, a potrajaće do uspostavljanja nove strukture vlast i samo bi posebnim odlukama vlada na različitima nivoima, u specifičnim situacijama, moglo doći do imenovanja.

Na pitanje da li postoji sukob u SDA oko imenovanja kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Izetbegović je rekao da je to prejaka riječ, te da postoji nešto što bi on nazvao rivalstvom, jer SDA ima niz kvalitetnih kadrova.

Izetbegović očekuje da će Predsjedništvo SDA imati više prijedloga za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, navodeći da on lično podržava Denisa Zvizdića.

Potpredsjednik SDA Šefik DŽaferović je, takođe, izrazio svoju nedvosmislenu podršku Zvizdiću za kandidovanje na poziciju predsjedavajućeg Savjeta ministara, navodeći da je riječ o kvalitetnom kandidatu, te da očekuje da će u demokratskom duhu biti donesena odluka.

Potpredsjednik stranke Sadik Ahmetović rekao je novinarima da će predložiti Adila Osmanovićea za poziciju predsjedavajućeg Savjeta ministara, navodeći da svaki drugi prijedlog, po njegovom mišljenju, doprinosi kontinuiranju problema u SDA.

"Ne mislim da Zvizdić nije dobar, niti želim bilo šta loše govoriti o njemu, ali je moj lični stav da u Predsjedništvu SDA ima kadrova koji su kapacitet da budu predsjedavajući Savjeta ministara i predsjednik Vlade FBiH", dodao je Ahmetović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije