BiH

SDS: Cvijanović uvrijedila Pandurevićevu

SDS: Cvijanović uvrijedila Pandurevićevu
SDS: Cvijanović uvrijedila Pandurevićevu

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) osudila je danas izjavu predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović u kojoj je politički nastup potpredsjednika SDS-a Aleksandre Pandurević nazvala "klepetanjem nanulama".

"Cvijanovićeva je za Novinsku agenciju `SRNA` nakon nastupa potpredsjednika SDS-a u jednoj TV emisiji rekla da `nema vremena da komentariše svako klepetanje nanulama Aleksandre Pandurević`", saopšteno je iz SDS-a.

U SDS-u ovakve izjave Cvijanovićeve smatraju neprimjerenim i uvredljivim pogotovo jer je riječ o nečemu što je izgovorila osoba koja trenutno "obnaša" funkciju premijera Republike Srpske.

"Ova izjava je dodatno degutantna jer ju je izrekla žena i to žena koja je u prošlosti tražila zaštitu od ovakvih istupa u javnosti prema njoj", navode iz SDS-a.

Oni smatraju da je "Cvijanovićeva ovom izjavom uvrijedila ne samo Aleksandru Pandurević već i sve žene u Republici Srpskoj, čiji položaj sa funkcije premijera treba da brani i afirmiše".

SDS traži od Džender centra Republike Srpske da reaguje i javno osudi izjavu predsjednika Vlade, jer su javna institucija, te su pozvani da javno reaguju na ovakve izjave "koje vrijeđaju sve i jednu ženu u Republici Srpskoj".

"Pozivamo ih da reaguju na isti način kao što su reagovali kada su stali u odbranu Željke Cvijanović ranije", poručili su iz SDS-a.

Oni napominju da je indikativna činjenica da je ova izjava Željke Cvijanović "prenesena na Srni sinoć u 21.50 časova".

"Noćne reakcije i oglašavanja putem Novinske agencije Republike Srpske razervisana su isključivo za premijera Željku Cijanović i predsjednika Milorada Dodika. Praksa noćnog oglašavanja premijera i predsjednika je simptomatična jer ovo nije prvi put da Srna njihove izjave prenosi u kasnim noćnim satima", smatraju u SDS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije