BiH

SDS: Promjenom sistema povećati natalitet

SDS: Promjenom sistema povećati natalitet
Foto: SDS | SDS: Promjenom sistema povećati natalitet

BIJELJINA - Na tribini Gradskog odbora SDS-a Bijeljina poslanički kandidati najavili su da će prioritet ove stranke biti preduzimanje mjera s ciljem rasta nataliteta i zadržavanja mladih da ne odlaze iz Srpske.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Slađana Jovanović ukazala je na značaj zdrave porodice i ocijenila da se mora reformisati zdravstveni sistem. 

"Novim zakonom o zdravstvu učinićemo zdravstvenu njegu dostupnu svim građanima, a za borce, članove njihovih porodica, djecu i trudnice, zdravstvena njega biće besplatna", poručila je Jovanovićeva sinoć na predizbornim tribinama SDS-a u gradskoj mjesnoj zajednici Sokolski dom i u naselju Vršani. 

Prema njenim riječima, pravo na dječiji dodatak biće univerzalno sredstvo pomoći bez obzira na red rođenja djeteta i biće učinjeno sve da bi on bio i povećan. 

"Takođe, uvešćemo materinski dodatak za sve nezaposlene majke", najavila je Jovanovićeva. 

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Tomica Stojanović poručio je da je sistemu potrebna reforma i odgovorno poslovanje i najavio da će SDS redefinisati sve projekte na republičkom nivou koji se trenutno realizuju.

"Mi ćemo se zalagati za otvaranje novih fabrika, što će donijeti nova radna mjesta, a što je najbolji način da zadržimo mlade da ne odlaze iz Srpske", rekao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije