BiH

SDS i PDP odlučuju o kandidatima

SDS i PDP odlučuju o kandidatima
SDS i PDP odlučuju o kandidatima

BANJALUKA - Glavni odbori PDP-a i SDS-a, čije će sjednice biti održane u naredna dva dana, zauzeće konačan stav o eventualnim zajedničkim kandidatima za pojedinačne funkcije na predstojećim izborima koji se održavaju u oktobru, a imena ovih kandidata mogla bi biti poznata već početkom iduće sedmice.

Izvor "Nezavisnih" blizak ovim strankama tvrdi da će isključivo od sjednice Glavnog odbora SDS-a, koja se održava u nedjelju u Istočnom Sarajevu, zavisiti hoće li Savez za promjene imati zajedničke kandidate.

"Dio SDS-a je zbog jedinstva opozicije saglasan da Mladen Ivanić bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, dok onaj drugi dio, uglavnom ljudi iz istočnog dijela RS za to ne žele ni da čuju", tvrdi ovaj izvor.

Naš izvor u PDP-u nam je potvrdio da se čeka stav SDS-a, a ukoliko on bude takav da ne podržava Ivanića kao kandidata, onda će Predsjedništvo PDP-a konačno zauzeti stav i odlučiti da li će Ivanić uz kandidate SDS-a u trku za člana Predsjedništva BiH.

Zvaničnici iz PDP-a i SDS-a u petak nisu željeli zvanično govoriti sve dok Glavni odbori ne zauzmu stavove, smatrajući da je dogovor sve bliže i da će na kraju SDS imati kandidata za predsjednika RS, a Ivanić će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Slično misli i Dragan Čavić, lider NDP-a, koji je gostujući u jednoj emisiji rekao da je realno da imena kandidata za pojedinačne kandidate podijele SDS i PDP, jer su "na prošlim izborima imali najbolji rezultat".

Situacija sa kandidatima nije najjasnija ni u strankama okupljenim oko SNSD-a, jer još nije jasno ko će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH. Ali, iz SNSD su najavili da će se u četvrtak, 10. jula, nakon sjednice Izvršnog odbora sve znati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije