BiH

SDS kolima Hitne u izbornoj kampanji

SDS kolima Hitne u izbornoj kampanji
SDS kolima Hitne u izbornoj kampanji

ŠEKOVIĆI - Kola Hitne pomoći Doma zdravlja u Šekovićima, okićena plakatima i zastavom SDS-a, u nedjelju su cijeli dan kružila ovom opštinom, a iz njih su zaprepašćeni stanovnici putem razglasa obavještavani o održavanju izborne tribine te stranke.

"Glas Srpske" od sagovornika iz Šekovića saznaje da je u "ladi nivi" Hitne pomoći na suvozačevom mjestu sjedio direktor šekovićkog Doma zdravlja Snježan Sokić, a da je za volanom bio vozač saniteta Dragan Stjepanović. Oni su bili i akteri ranije zloupotrebe vozila Doma zdravlja za dijalizu, kojima je humanitarna pomoć za ugrožene poplavama odvožena u Stjepanovićevu garažu, a kasnije prodavana.

"Stanovnici Šekovića našli su se u čudu kad su vidjeli kola Hitne pomoći i iz njih, preko ozvučenja, čuli Sokićev glas koji je nešto vikao. Svi su prvo pomislili da se radi o nekom zdravstvenom upozorenju, a kad su vidjeli stranačka obilježja, bili su u šoku. Zaposleni u Domu zdravlja zgroženi su tim postupkom. Nisu primili devet plata, a njihovo i vozilo svih građana RS zloupotrebljava se u stranačke svrhe", kažu sagovornici "Glasa".

Dodaju da je nakon vožnje neko sugerisao Sokiću da ne bi trebalo da za kampanju koristi kola Hitne pomoći jer "neprijatelji mogu to zloupotrijebiti". Zato su, kaže, da bi prikrili taj skandal, juče našli sličnu "ladu nivu" i iz nje nastavili obavještavanje o održavanju tribine, a vozilo Hitne pomoći vratili u Dom zdravlja.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Momir Ristić kaže da se radi o skandalu jer se zna u koje se svrhe po zakonu mogu koristiti vozila sa rotacijama, bez obzira na to da li su policijska, vatrogasna ili sanitetska.

"Ona se ne mogu koristiti za predizbornu kampanju, niti kititi stranačkim obilježjima. U Domu zdravlja kasni devet plata, nemaju goriva, a Sokić zloupotrebljava svoj položaj. Kasno je shvatio da je napravio grešku, pa su juče promijenili auto", kaže Ristić.

Ministar zdravlja RS Dragan Bogdanić kaže da će provjeriti da li je zloupotrijebljen automobil Hitne pomoći i ako se potvrdi da jeste od Sokića zatražiti odgovornost.

"Dobio sam informacije o tome i u toku su provjere. Radi se o zloupotrebi službenog položaja, javnih resursa i struke za predizbornu kampanju, što je van pameti. To treba sankcionisati i osuditi. Tražiću i od direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS da se naplate kilometri koje je vozilo prešlo u tu svrhu", kaže Bogdanić.

Sokić i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Slaviša Mrkajić juče nisu odgovarali na telefonske pozive.

Sokić

Snježan Sokić je bivši potpredsjednik Opštinskog odbora SDS-a, a u Domu zdravlja kažu da je zbog podrške na izborima nedavno na posao primio četvrtog laboranta i drugog ekonomistu iako za njima nema nikakve potrebe.

"Mi prema broju stanovnika imamo pravo na jednog i po laboranta, a sada ih imamo kao da smo klinički centar, a ne Dom zdravlja", rečeno je u Domu zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije