BiH

SDS podnio krivičnu prijavu protiv člana CIK-a

SDS podnio krivičnu prijavu protiv člana CIK-a
Foto: N.N. | SDS podnio krivičnu prijavu protiv člana CIK-a

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka /SDS/ podnijela je krivičnu prijavu protiv člana Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Suada Arnautovića zbog, kako navode, izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i nesavjesnog rada u službi.

U saopštenju SDS-a se napominje da je Arnautović u emisiji "Kontekst" na televiziji "Al džazira Balkans" na pitanje voditelja da prokomentariše navode SDS-a o počinjenoj krađi tokom izbornog dana rekao - "Uobičajno je kod nas da u čaršiji kažu - `ko o čemu, ta o poštenju`".

"Smatramo da je ovim činom Suad Arnautović nesavjesno postupio u vršenju dužnosti službenog lica u CIK-u čime je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti jer je koristio jezik koji bi mogao podstaći na širenje nasilja i mržnje", ističu iz SDS-a.

U saopštenju se dodaje da je Arnautović time izazvao nacionalnu netrpeljivost prema političkom subjektu koji u svom nazivu ima prefiks "srpska" čime je posredno povrijedio biračko pravo desetina hiljada građana koji su na izborima ukazali povjerenje SDS-u.

Srpska demokratska stranka očekuje da članovi CIK-a rade nepristrasno i u skladu sa Izbornim zakonom BiH, a ne da diskredituju političke subjekte koristeći jezik mržnje i ulični rječnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije