BiH

SDS sumnja u izborne manipulacije

SDS sumnja u izborne manipulacije
SDS sumnja u izborne manipulacije

BANJALUKA - Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas na pres-konferenciji u Banjaluci predstavila je hrpu glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, trebalo naknadno da budu ubačeni u glasačku kutiju na jednom izbornom mjestu u Prijedoru.

"Na njima su obilježena imena Milorada Dodika, Željke Cvijanović, Mirka Sovilja, kandidata DNS-a za predstavnički dom BiH, te Duška Ivića, kandidata za Narodnu skupštinu RS", rekla je ona.

Kako je navela, ranije najave o višku glasačkih listića koji će se pojaviti na terenu nisu bez osnova i postavlja se pitanje koliko ima ovakvih listića i koliko oni mogu uticati na izborni rezultat. Takođe je dodala da su svi listići popunjeni istom hemijskom olovkom, te da će ove materijale dostaviti CIK-u. Dragan Ćuzulan, generalni sekretar SDS-a, tvrdi da je u pitanju izborna manipulacija te da je SDS zasad dostavio četiri krivične prijave i uputio četiri zahtjeva za ručno brojanje listića. Za listiće koje je Pandurevićeva predstavila rekao je da će biti traženo vještačenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije