BiH

SIPA spremna da djeluje u svakom trenutku

SIPA spremna da djeluje u svakom trenutku
SIPA spremna da djeluje u svakom trenutku

SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ Goran Zubac sastao se u Tuzli sa glavnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislavom LJubićem i komesarom kantonalnog MUP-a Fadilom Šljivićem, kojima je rekao da je Sipa u svakom trenutku spremna i sposobna da efikasno i profesionalno obavi svaki zadatak.

Zubac je rekao da je Sipa na raspolaganju ovim organima, te da je spremna da pruži svaki vid podrške u budućem radu, saopšteno je iz Sipe.

On je istakao da je uloga Sipe u bezbjednosnom sistemu BiH jasna, ali je svjestan značaja saradnje sa drugim organima za provođenje zakona, budući da se samo zajedničkim radom mogu postići željeni rezultati.

"Sve funkcioniše, treba u ovom pravcu i nastaviti", zaključio je Zubac.

Na sastanku, koji je održan juče u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, razgovarano je o modalitetima i pravcima buduće saradnje u smislu zajedničkih aktivnosti, a obostrano je konstatovano da je dosadašnja saradnja ovih organa bila izuzetno uspješna, te da će biti nastavljena u istom pravcu u narednom periodu. 

Dosadašnja saradnja ocijenjena je kao izuzetno pozitivan primjer, a razgovarano je i o operativnim aktivnostima koje su u proteklom periodu uspješno realizovane, s osvrtom na zajedničku ulogu policije i tužilaštva u konkretnim predmetima, saopšteno je iz Sipe. 

LJubić je istakao značaj međusobne sinergije i uvažavanja u radu, a Šljivić je rekao da je niz zajednički realizovanih akcija pokazatelj izuzetno uspješne saradnje sa Sipom, koja je na najvišem nivou i koja traje godinama.

U pratnji Zupca bili su zamjenika direktora Sipe Đuro Knežević, pomoćnici direktora Anđelko Hrgić i Mirza Lišinović, te načelnika Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli Jasmin Gogić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije