BiH

SNS: SDS izdao i prevario ideje naprednjaka

SNS: SDS izdao i prevario ideje naprednjaka
SNS: SDS izdao i prevario ideje naprednjaka

BANJALUKA - Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da SDS, zloupotrebom potpisa predsjednika SNS-a hadži-Jovana Mitrovića, nije samo zloupotrijebio ukazano povjerenje, već je izdao i prevario ideje koje zastupaju naprednjaci, a to su smjena generacija na političkoj sceni, beskompromisna borba protiv korupcije i razvoj urušene privrede Srpske.

"Kriminalnim kandidovanjem (lidera PDP-a) Mladena Ivanića ispred Saveza za promjene je postavljeno politički istrošeno lice, koji najmanje predstavlja smjenu generacija", navodi SNS.

Naprednjaci podsjećaju da je Ivanić na političkoj sceni skoro 20 godina, a da ništa značajno nije učinio za srpski narod.

"Ako govorimo o borbi protiv korupcije i razvoju urušene privrede, ko još vjeruje da gospodin Ivanić, koji je učestvovao u prodaji Kristal banke za jednu marku, ili pak u kriminalnoj privatizaciji Fabrike glinice 'Birač', može da uvede novine na ovom polju, da predvodi borbu protiv korupcije ili dovodi ozbiljne investitore, a ne litvanske polukriminalce", ističe SNS.

U saopštenju se napominje da su zloupotrebom potpisa od SDS-a i kandidovanjem Ivanića zloupotrijebljene ideje za koje se zalaže Srpska napredna stranka, ideje koje vode oporavku društva.

"Srpska napredna stranka je oštar protivnik vlasti i to je dokazala u svom dosadašnjem postojanju, ali to svakako ne znači da će podržati bilo kog kandidata opozicije, jer se na predstojećim izborima ne traži promjena lica, nego promjena sistema", poručili su naprednjaci.

Vezane vijesti:

Hadži-Jovan Mitrović povlači potpis sa kandidature Ivanića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije