BiH

SNS zatražio odbijanje ovjere Ivanićeve kandidature

SNS zatražio odbijanje ovjere Ivanićeve kandidature
SNS zatražio odbijanje ovjere Ivanićeve kandidature

BANJALUKA - Srpska napredna stranka /SNS/ zatražila je od Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da odbije ovjeru kandidature Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH ispred Saveza za promjene.

U dopisu upućenom CIK-u, naprednjaci traže i da se Savezu za promjene omogući da u dodatnom roku od pet dana zamijeni kandidata za navedenu funkciju drugim, odgovarajućim kandidatom.

Napominje se i da je tokom pregovora o koaliciji, kao i prije same predaje kandidatskih listi CIK-u, SNS bila izričita u neprihvatanju Ivanićeve kandidature, te da je ova stranka bjanko potpisala kandidatsku listu na insistiranje predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

"Postoji osnovana sumnja da je Mladen Bosić zloupotrijebio povjerenje, iskoristio bjanko potpisanu kandidatsku listu, dodao svoj potpis i ime Mladena Ivanića i takav dokument predao na ovjeru CIK-u", navodi se u dopisu.

Naprednjaci dodaju i da je eventualnom zloupotrebom potpisa, Bosić ostvario elemente krivičnog djela falsifikovanja isprave i posebnih slučajeva falsifikovanja isprave.

SNS u dopisu ističe i da u slučaju Ivanovićeve kandidature "konstitutivni element u vidu potpisa predsjednika SNS-a /hadži-Jovana Mitrovića/ ne odgovara izjavi volje potisnika, pa se kao takav smatra ništavnim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije