BiH

SNSD Pale: Osuđujemo ugrožavanje bezbjednosti svakog građanina

SNSD Pale: Osuđujemo ugrožavanje bezbjednosti svakog građanina
Foto: Ilustracija | SNSD Pale: Osuđujemo ugrožavanje bezbjednosti svakog građanina

PALE - Opštinski odbor SNSD-a Pale osuđuje svako ugrožavanje bezbjednosti bilo kojeg građanina, pa tako i predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Bojana Ninkovića, pred čijom kućom je pronađena ručna bomba, te poziva nadležne organe da što prije otkriju i procesuiraju počinioce ovog krivičnog djela.

"Vođeni ličnim iskustvima, jer su i vodeći ljudi SNSD-a u Palama bili izloženi najgorim prijetnjama putem SMS poruka, uništavanju lične imovine i paljenju automobila, što su slučajevi koji još nisu razrješeni, razumijemo ličnu zabrinutost gospodina Ninkovića, njemu i porodici pružamo ljudsku podršku i naglašavamo našu punu zainteresovanost i opredijeljenost da ovo i sva prethodna krivična djela budu što prije rasvijetljeni, a njihovi počinioci procesuirani", poručuju iz paljanskog SNSD-a.

 Istovremeno, ovdašnji OO SNSD-a sa gnušanjem odbacuje sve insinuacije da na bilo koji način stoji iza ovog ili sličnih incidenata, zbog čega su, kako naglašavaju, živo zainteresovani da oni koji pale automobile, postavljaju bombe i šalju prijeteće poruke konačno budu otkriveni, pohapšeni i procesuirani.

"Bili smo izloženi raznoraznim oblicima zastrašivanja i ugrožavanja, ali nikada nismo upirali prstom u političke rivale, iako smo u određenim situacijama i te kako imali razloga da to učinimo. Zato nas i čudi da u ovdašnjem odboru SDS postoji um koji je spreman da i ugrožavanje lične i porodične bezbjednosti sopstvenog predsjednika koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima i prikupljanje sitnih političkih poena. Da nije žalosno, bilo bi smiješno", navode iz OO SNSD Pale.

Komentarišući tvrdnje iz SDS da svaki dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Pale predstavlja i povod za navodna sukobljavanja i destabilizaciju bezbjednosne situacije u Palama, iz SNSD-a Pale ističu da su to "najobičnije nebuloze koje ne zaslužuju poseban komentar i manifestacija klasičnog političkog amaterizma".

"Djeluje nezamislivo, a onda i sasvim degutantno, da paljanski odbor SDS čak i ovakav slučaj pokušava da ubaci u teren očigledne prljave i orkestrirane  političke kampanje kojom se kriminalizuju politički neistomišljenici i najviše republičke institucije, a ukupan bezbjednosni ambijent u Srpskoj nastoji predstaviti katastrofalnom. Mi, ali i velika većina građana Pala, znamo iz čije donatorske kuhinje dolaze ovakve priče, baš kao što Paljani dobro znaju da Milorad Dodik ovdje dolazi kao predsjednik Republike Srpske i svih njenih građana, te da je poslije svakog njegovog dolaska u najveću istočnosarajevsku opštinu u realizaciju krenuo neki važan projekat od opšte koristi", naglašava se u saopštenju iz SNSD-a Pale.

Koliko ih je bilo i koliko trenutno ima projekata, iz SNSD-a Pale kažu da ovog puta neće nabrajati, ali javnosti je već odavno poznato da je njihova vrijednost premašila 100 miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije