BiH

SNSD: Politička nemoć SDS-a ne može biti opravdanje za napade na porodicu

SNSD: Politička nemoć SDS-a ne može biti opravdanje za napade na porodicu
SNSD: Politička nemoć SDS-a ne može biti opravdanje za napade na porodicu

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ najoštrije osuđuje današnji potez SDS-a koji je u saopštenju iznio niz "besprizornih laži kojima je napao i oklevetao porodicu potpredsjednika SNSD-a Marka Vidakovića".

U saopštenju iz SNSD-a se navodi da je "SDS, nakon što je Vidaković iznio političke činjenice o tome kako je SDS razbio srpski blok i srpsko jedinstvo u Srebrenici, postupio u svom maniru i podmuklo napao članove njegove porodice".

"SDS je danas pokazao da je zbog saradnje sa SDA i Bakirom Izetbegovićem spreman da prekši sve civilizacijske i vrijednosne norme i kodekse i nasrne na ono što je svakoj osobi najsvetije, a to je njegova porodica. SDS je posljednjih nekoliko godina pokazao da je zbog sarajevskih fotelja spreman da radi protiv političkih interesa Republike Srpske, a od danas je uveo i novu praksu u kojoj je dokazao da je zbog želje za Izetbegovićevom milosti spreman i na lične napade na građane Republike Srpske", ističe se u saopštenju.

Iz SNSD-a poručuju da je "jasno da SDS ne može odgovoriti na činjenice da radi protiv interesa srpskog naroda u Srebrenici, koje je iznio Marko Vidaković, ali SDS-ova politička nemoć ne može biti opravdanje za postupak poput današnjeg".

Reagujući na izjavu potpredsjednika SNSD-a Marka Vidakovića da "rušenje skupštinske većine u Srebrenici u kojoj su većinu činili Srbi i formiranje nove, koju sada čine Bošnjaci, predstavlja još jedan izdajnički potez SDS-a", SDS je u današnjem saopštenju iznio niz optužbi na račun njegove porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije