BiH

SNSD će nastaviti da jača Srpsku

SNSD će nastaviti da jača Srpsku
SNSD će nastaviti da jača Srpsku

BIJELJINA - SNSD mora nastaviti da vrši vlast u naredne četiri godine, jer je ova stranka napravila ambijent na nivou BiH u kojem se ništa ne može odlučiti, a da se ne pita Republika Srpska, rekla je kandidat SNSD-a za poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković.

"Ipak, izazova će biti još mnogo zbog velikih zahtjeva iz Sarajeva da se ministarstva poljoprivrede i obrazovanja prenesu na nivo BiH, da se ponovo otvori priča o policiji i formiranju vrhovnog suda BiH, ali to se neće dogoditi dok su poslanici SNSD tamo", rekla je Markovićeva na stranačkoj tribini u prepunoj sali Doma kulture Gojsovacu kod Bijeljine.

Markovićeva je rekla da očekuje snažnu podršku birača na predstojećim izborima, prije svega za pobjedu Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željke Cvijanović za člana Predsjedništva BiH iz Srpske.

Podrška koju je SNSD imao u Semberiji vratila je Semberiji investicije od više od 200 miliona KM, rekla je Markovićeva i dodala da je to učinila Vlada Srpske koju čini većinski SNSD, a koji je zahvalan građanima na dosadašnjem povjerenju.

Nosilac liste SNSD za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest Siniša Maksimović poručio je da se za Republiku Srpsku mora boriti jače i intenzivnije.

"Moramo se boriti za socijalno-ugrožene kategorije, za ljude kojima je potrebna pomoć, za invalide rata i sve one kojima je pomoć potrebna, a zbog nekih razloga nisu u mogućnosti da se brinu za sebe i svoje porodice", rekao je Maksimović i dodao da je naročitu pažnju neophodno posvetiti mladim ljudima koji su budućnost Srpske.

Maksimović je rekao da će se kao poslanik u Narodnoj skupštini Srpske boriti za humanije društvo, za društvo socijalne pravde.

"SNSD je stranka koja se drži svojih obećanja, kako je to činila i u prethodnim godinama. Vlada je već pokazala da vodi računa o ovim ljudima, te da je solidarnost ono što ćemo razvijati i u narednom periodu", rekao je Maksimović.

Kandidat SNSD za poslanika u Narodnoj skupštini Slavica Lukić poručila je građanima Srpske da glasaju za one koji su Srpsku učinili stabilnom i jakom.

"Građane pozivam da glasaju za SNSD, za one ljude koji su započeli izgradnju Srpske iznutra, kao i koji će nastaviti posao na zaštiti Republike Srpske od onih iz Sarajeva koji žele unitarnu BiH i reviziju Dejtona, ali i onih van BiH kojih ih potpomažu", rekla je Lukićeva.

Građanima su se, na predizbornom skupu u bijeljinskom naselju Gojsovac, večeras obratili i kandidati SNSD-a Bijeljina za Narodnu skupštinu Republike Srpske Saša Tomić, Biljana Marković i Nenad Bodirogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije