BiH

SNSD sumnja u namjensko trošenje budžetskog novca u Bijeljini

SNSD sumnja u namjensko trošenje budžetskog novca u Bijeljini
SNSD sumnja u namjensko trošenje budžetskog novca u Bijeljini

BIJELJINA - Odbornici SNSD-a u Bijeljini izrazili su danas sumnju u namjensko trošenje novca iz gradskog budžeta, u kome je za samo pola godine napravljen dug od 4,5 miliona KM.

"Osim akumuliranog deficita iz ranijeg perioda od 6,7 miliona KM i novog gubitka 4,5 miliona KM, gradska uprava ponovo diže kredit od pet miliona maraka na ime poplava i mi izražavamo sumnju u namjensku potrošnju sredstava građana Semberije", rekla je novinarima odbornik Milica Lovrić.

Ona kaže da umjesto 3,5 miliona iz kredita koji je namijenjen za vodovodnu i kanalizacionu mrežu o tome treba da se brine nadležno preduzeće u gradu, da je i dio novca namijenjen za groblja već nekoliko puta bio opravdanje za nova zaduženja, kao i milioni planirani za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju nasipa i puteva.

"U izbornoj godini pitanje je gdje će novac od kredita završiti", upozorila je Lovrićeva na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Odbornik Slobodan Petrić kritikovao je jučerašnje brojne zahtjeve skupštinske većine, kojima se novac za poljoprivredu traži samo od Vlade Republike Srpske, kao da ne postoji grad u kojem ti poljoprivrednici žive.

On je upozorio da se izdvajanja grada u Agrarni fond stalno smanjuju i da je za podsticaje poljoprivrednicima Semberije u ovoj godini ostalo samo milion KM, od čega se veći dio potroši na afirmaciju poljoprivrede, putovanja i promocije po sajmovima, umjesto na proizvodnju.

Petrić je rekao da Vlada ove godine u podsticaje poljoprivredi ulaže 60 miliona KM i da se nakon poplava način podjele prilagođava potrebama, a grad Bijeljina i gradski Agrarni fond još nisu najavili gdje će biti uložen milion namijenjen poljoprivrednicima.

Odbornik SNSD-a Ivan Burić komentarisao je preliminarni izvještaj o poplavama koji je usvojen u Skupštini grada i ukazao da je gradska vlast prvobitno procijenila štetu na 400 miliona KM, a poslije drugog kruga popisana je šteta od 150 miliona KM.

Burić je ponovo podsjetio na obavezu gradske vlasti da konačno riješi problem Pavlovića puta, koji je brana za drinsku vodu i razlog plavljenja dijela semberskih sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije