BiH

SNSD traži hitnu sjednicu zbog Izetbegovićevih izjava

SNSD traži hitnu sjednicu zbog Izetbegovićevih izjava
Foto: N.N. | SNSD traži hitnu sjednicu zbog Izetbegovićevih izjava

SARAJEVO - Predstavnici SNSD-a u parlamentarnoj skuštini BiH, zatražili su danas ,shodno Poslovniku Predstavničkog doma BiH, hitnu sjendicu koja treba biti zakazana u roku od tri dana, a na kojoj bi se razmatrale "ratnohuškaške izjave člana Predsjendištva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanhja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji FBiH".

Šefik Džaferović (SDA), zamjenik predsjedavjaućeg Predstavničkog odma BiH, kazao je danas komentarišući zahtjev Kluba SNSD-a u ovom domu za zakazivanje hitne sjendice da on kao član Kolegija neće podržati taj zahtjev, a da ukoliko predsjedavjaući Mladen Bosić (SDS), ipak, odluči sazvati sendicu, da SDA neće doći jer je to što radi SNSD čisto politikanstvo.

Takođe, je konstatovao da ga čudi da partija čiji lider konstannto priča protiv interesa BiH sada optužuje drugog lidera da podriva sigurnost BiH.

Naime, Izetbegović je ponovo zaprijetio ratom, uz poruku da "Bošnjaci više nikad ne smiju da budu slabi".

"Napravićemo mi i pokretnu haubicu i već je radimo, transporter pokretni, pušku smo napravili i napravićemo onu dobru taktičku 12.7, višecijevne bacače svih mogućih kalibara i svu moguću municiju za to i dronove. Pa ćemo biti kao onaj mali čovjek koji nije krupan, ali je ljut i dobro naoružan i nek svako dobro razmisli da li će ga iz čista mira dirati", rekao je Izetbegović.

Njegove izjave osudili su mnogi zvaničnici u BiH, kao i predstavnici Međunarodne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije