BiH

SNSD tvrdi da je koalicija u Banjaluci stabilna

SNSD tvrdi da je koalicija u Banjaluci stabilna
SNSD tvrdi da je koalicija u Banjaluci stabilna

BANJALUKA - Iz SNSD-a, najveće članice vladajuće koalicije u Banjaluci, kažu kako je koalicija SNSD - DNS - SP stabilna, a da su svi događaji i priče o nestabilnosti koje kruže izašli iz "kuhinje" Saveza za promjene.

"Radi se samo o pokušaju raskola onih koji ne misle dobro koaliciji, to jest od strane Saveza za promjene", kazao je Draško Ilić, gradski odbornik (SNSD), koji ističe da partije okupljene oko SzP-a na vlast u Banjaluci jedino mogu doći uz pomoć igranki i smicalica.

"Oni sada ne znaju kako drugačije doći na vlast pa grabežljivo poput čopora pokušavaju da ruše koaliciju", kaže Ilić.

U DNS-u napominju da su nedavnim javnim pismom koalicionom partneru samo htjeli da odbrane svoj kadar.

"Samom pismu je prethodila odluka grada da se za naknade Centru za socijalni rad u budžetu planira nula KM, kao i priča da pomoć ugroženima nije isplaćena jer je direktorici povećana plata. A, činjenica je da je plata kadra SNSD-a bila duplo veća dok su izvještaji te direktorice u Skupštini odbijani apsolutnom većinom", rekao je Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a u banjalučkoj skupštini, i dodao da se pitanje koalicije na gradskom nivou njih puno ne tiče jer nju na sastancima dogovaraju predsjednici stranaka.

Zoran Talić, predsjednik Gradskog odbora PDP-a, kaže da će na kraju još ispasti da je opozicija kriva za, kako kaže, nesposobnost vlasti.

"Ne treba mi ništa da radimo, oni će sami sebe uništiti, a Savez za promjene će njih promijeniti u oktobru. Mi kao odgovorne partije smo već završili platformu promjena za Banjaluku, jer nećemo da zavlačimo građane kao SNSD", rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije