BiH

SP na izbore izlazi pod sloganom "Ruka ruci mi smo socijalisti"

SP na izbore izlazi pod sloganom "Ruka ruci mi smo socijalisti"
SP na izbore izlazi pod sloganom "Ruka ruci mi smo socijalisti"

BANJALUKA - Socijalistička partija /SP/ izlazi na predstojeće izbore pod sloganom "Ruka ruci, mi smo socijalisti", izjavio je danas predsjednik ove partije Petar Đokić.

On je rekao novinarima tokom savjetovanja za kandidate i članove izbornih štabova ove stranke da SP ima svoje kandidate za svih devet izbornih jedinica za Narodnu skupštinu Srpske, te kandidate za četiri kantonalne skupštine u Federaciji BiH, odnosno ukupno 142 kandidata.

Đokić je naglasio da SP bazira svoj politički život na pitanju solidarnosti koje smatra jednim od najvažnijih principa na kojem može dugoročno da opstane i da se razvija Republika Srpska.

"To znači da trebamo prepoznati ljude, situacije i pojave u kojima moramo djelovati kako bi pomogli drugima, a u okviru toga da posebno prepoznamo one ljude koji ne mogu sami i kojima je neophodna pomoć društva u cjelini", naveo je Đokić.

On je istakao da SP razvoj Srpske vidi u ekonomskom razvoju, a to znači više radnih mjesta, više posla u Srpskoj, naglasivši da to mora biti prioritet svake vlasti.

"Mi socijalisti, ako dobijemo povjerenje građana da možemo formirati vlast, ili na nju uticati, svakako ćemo pitanje zapošljavanja staviti kao svoj najvažniji proioritet", rekao je Đokić, dodajući da su socijalisti na tom polju u protekle četiri godine pokazali određene rezultate.

On je podsjetio da je ministar u Vladi Srpske koji je zadužen i za oblast rada i da je Republika Srpska jedina u regionu smanjila broj nezaposlenih za oko 14.000 u odnosu na početak 2012.godine, cijeneći da je to doprinos socijalista jednom veoma važnom pitanju.

Đokić je dodao da se na osnovu principa solidarnosti može dovesti do toga da Srpska bude socijalno pravedna, socijalno odgovorna i da svi zajedno rade za interes građana i Republike.

On je rekao da će u predstojećoj kampanji socijalisti iskorisiti oko 300.000 KM, što je na nivou ranijih izbora.

Đokić je naglasio da će raspored funkcija u vlasti u prvom redu zavisiti od postignutog izbornog rezultata.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije