BiH

SPP: Na političkoj sceni treba nova snaga

SPP: Na političkoj sceni treba nova snaga
SPP: Na političkoj sceni treba nova snaga

MRAKOVICA - Rukovodstvo Stranke pravedne politike (SPP) održalo je danas na Mrakovici sastanak sa nosiocima lista za Parlament BiH i Narodnu skupštinu RS, kojem je prisustvovao i Goran Zmijanjac, kandidat SPP za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prema riječima Dragomira Jovičića, lidera ove stranke i kandidata za predsjednika Republike Srpske, današnji sastanak je organizovan u sklopu priprema za početak kampanje za opšte izbore u oktobru, na kojima SPP očekuje najveću podršku birača koji su ranijih godina bili neopredijeljeni.

"Smatramo da na političkoj sceni treba nova snaga. IPSOS je radio istraživanje prema kojem SPP ima dva odsto podrške, koliko recimo i NDP. Međutim, prema našem istraživanju na oko 5.000 anketiranih, njih 15 odsto se izjasnilo za SPP i većina ih je do sada neopredijeljena", rekao je Jovičić.

Lider SPP najavio je da će u kampanji pozvati birače da u što većem broju izađu na izbore.

"Mislimo da je ovo dobra prilika za građane da naprave neku kvalitetnu promjenu, jer svi drugi su toliko isprepleteni na vlasti da ne mogu uraditi ništa novo", zaključio je Jovičić i dodao da je ukidanje partiokratije i vraćanje odluka u institucije sistema jedan je od osnovnih principa djelovanja SPP.

"Mi ćemo sigurno biti dio sistema ukoliko budemo u prilici da odlučujemo o tome", dodao je lider SPP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije