BiH

SUD BiH da objavi odluku o vraćanju Vučurevića

SUD BiH da objavi odluku o vraćanju Vučurevića
SUD BiH da objavi odluku o vraćanju Vučurevića

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ zatražio je od Suda BiH da što prije objavi odluku Apelacionog vijeća kojom je kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavko Vučurević vraćen na izbornu listu, kao i njeno obrazloženje.

U SNSD-u tvrde da se ukidanjem jednoglasne odluke Centralne izborne komisije BiH o uklanjanju sa kandidatske liste Slavka Vučurevića Apelaciono vijeće Suda BiH pridružilo njegovim nastupima na predizbornim skupovima Saveza za promjene. 

Vučurevića je Centralna izborna komisija uklonila sa liste zbog govora mržnje, podsticanja na vrijeđanje i javnog učestvovanja u takvim nečasnim i protivzakonitim radnjama, saopšteno je iz SNSD-a.

"Čekamo da vidimo kako se ovakvom nakaradnom sudskom odlukom podržava ono što je Slavko Vučurević činio tokom predizborne kampanje, nakon čega ćemo se izjasniti o svemu", navodi se u saopštenju SNSD-a.

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH djelimično je uvažilo žalbu kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavka Vučurevića i poništilo raniju odluku Centralne izborne komisije /CIK/ kojom je Vučurevićevo ime bilo skinuto sa kandidatske liste, objavile su juče "Nezavisne novine".

List navodi da je odluka Suda BiH konačna i ona znači da Vučurevićevu pripadaju svi glasovi koje je eventualno dobio na opštim zborima održanim 12. oktobra.

Zbog govora mržnje i uvreda iznesenih na račun kandidata SNSD-a Željke Cvijanović, Milorada Dodika i Igora Radojičića, CIK je Vučurevića kaznio i novčanom kaznom od 3.000, a njegovu stranku PDP sa 6.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije