BiH

Šabović, najmenadžer 2010, isključen iz SBBBiH zbog neplaćanja poreza

Šabović, najmenadžer 2010, isključen iz SBBBiH zbog neplaćanja poreza
Šabović, najmenadžer 2010, isključen iz SBBBiH zbog neplaćanja poreza

SARAJEVO - Poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Salih Šabović isključen je iz Saveza za bolju budućnost BiH.

"U skladu s čvrstim političkim opredjeljenjem da nadležni državni organi, ali i političke stranke, trebaju učiniti sve da se poreski dugovi uredno namiruju, a poreski dužnici i njihova imena transparentno objavljuju i sankcioniraju, Predsjedništvo SBB-a je donijelo odluku da iz članstva SBBBiH isključi Saliha Šabovića, poslanik u Skupštini TK-a. Po ispisu Poreske uprave Federacije BiH njegova firma 'Giprom' duguje enorman poreski iznos.

SBBBiH poziva i druge političke partije da slijede ovaj primjer, jer je poznato da su imena velikih poreskih dužnika dospjela u javnost zalaganjem upravo poslanika SBBBiH u Parlamentu FBiH.

SBBBiH je obećao građanima da se neće voditi stranačkom pripadnošću prilikom sankcioniranja svakog ko ne ispunjava poreske obaveze i to u slučaju Šabovića SBBBiH principijelno pokazuje. SBBBiH očekuje da Šabović vrati mandat poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona", stoji u saopštenju Saveza za bolju budućnost BiH.

Inače, direktor i vlasnik kompanije "Giprom" Tuzla Salih Šabović bio je dobitnik prestižnog priznanja "Najmenadžer 2010", koje mu je dodjelila Direkcija Agencije za izbor najmenadžera BiH i Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije