BiH

Salihović - Mehmedagić: Poseban akcenat na borbi protiv terorizma

Salihović - Mehmedagić: Poseban akcenat na borbi protiv terorizma
Salihović - Mehmedagić: Poseban akcenat na borbi protiv terorizma

Glavni tužilac Goran Salihović, posjetio je OSA i sastao se sa direktorom Osmanom Mehmedagićem i novoimenovanim rukovodstvom agencije. Razgovarano je o saradnji u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije i ratnih zločina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najviši zvaničnici Tužilaštva BiH sa rukovodstvom OSA, razgovarali su o saradnji u procesuiranju počinitelja krivičnih djela terorizma, organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina i svih drugih krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH i OSA BiH, prenose federalni mediji.

Poseban akcent sastanka odnosio se na aktivnosti u borbi protiv terorizma, u kontekstu nedavnih događaja u BiH te terorizma kao prijetnje bezbjednosti građanima BiH i globalnoj sigurnosti, a u čemu je obavještajni rad jedan od prioriteta u borbi protiv terorizma i otkrivanju i spriječavanju terorističkih aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o zakonskim i tehničkim modalitetima kojima je moguće poboljšati saradnju i efikasnost saradnje institucija te omogućiti iskoristivost dokaza koje prikupi agencija u krivičnim postupcima.

Tužilaštvo BiH i OSA su institucije sa istim ciljem-borba protiv kriminala, procesuiranje i kažnjavanje počinitelja krivičnih djela i stvaranje što bezbjednijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Rukovodioci dvije institucije, iskazali su međusobnu podršku i želju za što boljom i efikasnijom saradnjom, navodi se u saopćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije