BiH

Salkić: Osuda zločina važna za pomirenje

Salkić: Osuda zločina važna za pomirenje
Salkić: Osuda zločina važna za pomirenje

BANJALUKA - Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, uputio je u parlamentarnu proceduru rezoluciju o osudi genocida u zaštićenoj zoni Srebrenica.

U rezoluciji se naročito osuđuje zločin u Srebrenici, ali i svi drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji BiH, i traži se kažnjavanje svih koji su počinili zločine. Traži se i personalizacija ratnih zločina kako bi se, kako je navedeno, skinula odgovornost sa svih naroda za zločine. Izražava se i uvjerenje da će rezolucija u značajnoj mjeri doprinijeti pomirenju, stabilnosti, vraćanju povjerenja među građanima i narodima u RS i BiH.

Salkić je rekao da se na upućivanje rezolucije odlučio nakon što to nije uradio Milorad Dodik, predsjednik RS, nakon posjete Memorijalnom centru Potočari.

"Poslije usvajanje rezolucije u parlamentu EU značajnog broja zemalja, smatram logičnim da i NS RS ovo pitanje razmatra i donese jednu ovakvu rezoluciju", rekao je Salkić i dodao da se ne slaže sa partijama iz RS koje smatraju da je ova rezolucija politizacija zločina u Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije