BiH

Salkić negirao krivicu za ratni zločin

Salkić negirao krivicu za ratni zločin
Salkić negirao krivicu za ratni zločin

SARAJEVO - Muradif Salkić, optužen za ratni zločin nad srpskim civilnim stanovništvom na području Tuzle, danas se pred Sudom BiH izjasnio da nije kriv, saopšteno je iz Suda.

Sud BiH potvrdio je 10. novembra optužnicu u kojoj se navodi da je Salkić za vrijeme oružanog sukoba između takozvane Armije BiH i Vojske Republike Srpske nečovječno postupao prema civilu, koji je bio bespravno lišen slobode i zatvoren u pritvorskoj jedinici zatvora u Kozlovcu, te mu nanio velike patnje i povrede fizičkog integriteta i zdravlja.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije da je Salkić optužen da je 4. juna 1992. godine jednog zarobljenog srpskog civila tukao, mučio, zlostavljao, zasijecao nožem po tijelu i prijetio da će ga zaklati, čime mu je nanio teške tjelesne i duševne povrede. 

Taj srpski civil prethodno je zaustavljen dok se kretao svojim vozilom iz pravca tuzlanskog mjesta Mramor. NJega su četiri naoružana lica zaustavila i nezakonito lišila slobode i odvezla ga u Kozlovac, gdje je vezan i gdje je Salkić nečovječno postupao prema njemu. 

Optuženom je na teret stavljeno da je namjerno nanio oštećenom snažnu tjelesnu i duševnu bol, mučio ga i nečovječno postupao prema njemu, čime je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije