BiH

Šarović: Neprihvatljivo uplitanje međunarodne zajednice

Šarović: Neprihvatljivo uplitanje međunarodne zajednice
Šarović: Neprihvatljivo uplitanje međunarodne zajednice

ISTOČNO SARAJEVO - Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da je za ovu stranku apsolutno neprihvatljivo miješanje međunarodnog faktora u unutrašnji život Republike Srpske, kako politički tako i svaki drugi.

Reagujući na izjavu potredsjednika SNSD-a Nikole Špirića koji je, kako kaže, optužio čitavu opoziciju da šuruje sa međunarodnom zajednicom, Šarović je na vanrednoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da SNSD "samo treba da položi račune građanima za vršenje vlasti u proteklih osam godina i ništa više".

On kaže da ga ne začuđuju Špirićeve izjave, koje se, kako je naveo, daju u kontitunitetu od nekoliko mjeseci da bi se pravila neka vrsta teorije zavjere da SDS i neke druge stranke dobijaju podršku međunarodne zajednice da bi skinule vlast u Republici Srpskoj.

Šarović pita da li su kadrovi SNSD-a veće patriote od SDS-ovih, navodeći da su "stotine članova SDS-a platili cijenu, trunući u zatvorima ili su izgubili sve, uključujući pravo glasa jer su bili pod sankcijama međunarodnih predstavnika".

"Zar su manje patriote iz redova SDS-a od onih koji danas vrše vlast? Zar je Ognjen Tadić koji je robovao u `Lori` manje voli Republiku Srpsku od nekih aktuelnih lidera u SNSD-u", pita Šarović, naglašavajući da su te kvalifikacije neprihvatljive. 

On je dodao da se SDS finansira od svog i poštenog novca svojih članova,  kao i da ova stranka ne želi primjenjivati bilo kakve druge metode za promjenu vlasti od onih dozvoljenih u parlamentu.

"Mi ćemo vlast mijenjati u parlamentu i neka ne misle da ćemo prizivati bilo kakve proteste ili bilo šta. To nije manir SDS-a ni sada, a ni poslije. Nećemo huškati bilo koga na bilo šta", rekao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije