Sastanak Džombića i Nikšića u Kneževu

U.V. - 11.06.2012 19:53
Sastanak Džombića i Nikšića u Kneževu

KNEŽEVO - Predsjednici vlada RS i FBiH, Aleksandar Džombić i Nermin Nikšić, danas su se u popodnevnim časovima sastali u restoranu "Kanjon" u Kneževu.

Teme ovog nenajavljenog sastanka, kojem je, pored entitetskih premijera, od zvaničnika prisustvovao i Anton Kasipović, potpredsjednik Vlade RS i ministar prosvjete i kulture, nisu bile poznate.

Premijeri RS i FBiH do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" nisu završili sastanak niti su se prije njega obraćali novinarima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Izvještaj Savjetu bezbjednosti: RS podržava inicijativu EU

  06.05.2015 12:21 - Srna

  BANJALUK - Savjetu bezbjednosti UN upućen je 13. Izvještaj Republike Srpske, u kojem Vlada izražava svoje viđenje pitanja koja se nalaze pred BiH i poseban akcenat se stavlja na snažnu podršku Vlade novoj inicijativi EU za BiH, kao i na nužnost decentralizovane federalne strukture BiH.

 • Crnadak: Stavovi Tomašićeve nanose ogromnu štetu

  06.05.2015 10:42 - Fena

  SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak najoštrije je osudio izjavu predsjednice Hrvatske konzervativne stranke i članice Evropskog parlamenta Ruže Tomašić u kojoj prijeti i vrijeđa Srbe kao narod.

 • Traže šest miliona KM da izađu iz turske zajednice

  05.05.2015 21:02 - S. Čakarević

  DOBOJ - Dva mjeseca nakon što je usvojena Odluka o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta odbornici SDS-a zatražili su od Vlade RS da u zamjenu za njeno stavljanje van snage dodijeli gradu Doboju šest miliona KM nepovratnih sredstava ili da mu odobri kreditno zaduženje u istom iznosu.

 • Cvijanović: Opštinske vlasti Doboja nesposobne i neodgovorne

  05.05.2015 19:29 - N.N.

  Komentarišući odluku o pristupanju Doboja Zajednici opština turskog svijeta premijerka Željka Cvijanović je ocijenika da su "gradonačelnik Doboja Obren Petrović i dobojske lokalne vlasti na čelu sa SDS-om donijeli ovu odluku samovoljno i bez saglasnosti većine svojih građana, o čemu svjedoče upravo reakcije tih istih građana i udruženja".

 • Savanović: Uskoro sastanak socijalnih partnera

  05.05.2015 18:12 - Srna

  BANJALUKA - Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske uputiće iduće sedmice poziv Savezu sindikata i Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske za održavanje sastanka u vezi sa novim zakonom o radu, potvrdio je resorni ministar Milenko Savanović.

 • Van Roden: BiH mora preduzeti dosta mjera

  05.05.2015 18:00 - Srna

  SARAJEVO - Šef Misije MMF-a za BiH Ron van Roden rekao je da se za odobrenje bilo kakvog novog programa MMF-a sa BiH prethodno mora preduzeti dosta mjera da bi se vidjela namjera da se želi poboljšati poslovni ambijent u BiH.

 • Crnadak: Pokazati odlučnost u borbi protiv terorizma

  05.05.2015 17:53 - Srna

  NOVI GRAD - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak smatra da BiH mora da pokaže odlučnost u borbi protiv terorizma, te da je najvažnije da se zadrži atmosfera saradnje institucija.

 • Pojačan angažman Francuske na provođenju reformi

  05.05.2015 17:20 - Srna

  SARAJEVO - Ambasador Francuske u BiH Kler Bodoni obećala je pojačan angažman njene zemlje i cijele EU na provođenju predviđenih reformskih mjera u oblasti ekonomije u BiH.

 • Trkulja: Nisam znao za muslimanske zarobljenike

  05.05.2015 17:07 - Srna

  HAG - Svjedok odbrane Nedeljko Trkulja izjavio je pred Haškim tribunalom, na suđenju generalu Ratku Mladiću, da poslije oslobađanja Srebrenice nije znao ništa o muslimanskim zarobljenicima, kao i da su pominjane isključivo žrtve borbenih dejstava i da je postojao dogovor da se otvori koridor za borce i civile iz Srebrenice.

 • Poboljšana efikasnost rada sudova i tužilaštava

  05.05.2015 16:51 - Srna

  SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH proveo je u prošloj godini mnoge aktivnosti koje su rezultirale poboljšanjem efikasnosti rada sudova i tužilaštava, obezbjeđenjem boljih uslova rada za sudije i tužioce i efikasnijim pristupom pravdi građanima.

 • Kasipović: Postoji optimalan tekst Strategije

  05.05.2015 16:49 - Srna

  BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da vjeruje da postoji optimalan tekst Strategije o reformi sektora pravde u BiH, koji ne oduzima nadležnosti Republici Srpskoj, te da će se brzo iznaći takvo rješenje.

 • SDP BiH zabrinut zbog blokade u radu vlasti

  05.05.2015 16:35 - Srna

  SARAJEVO - Predsjedništvo SDP-a BiH je danas na sjednici u Sarajevu izrazilo zabrinutost zbog izvjesne blokade u radu Vlade i Parlamenta Federacije BiH /FBiH/.

 • Dvoržak: Srebrenica izrežirana politička manipulacija

  05.05.2015 16:29 - Srna

  BEOGRAD - Češki režiser i autor filma "Oteto Kosovo" Vaclav Dvoržak izjavio je danas u Beogradu da je priča o Srebrenici "velika laž i izrežirana politička manipulacija, kojom su izigrane široke mase".

 • Obilježavanje zločina nad vojnicima JNA na dvije lokacije

  05.05.2015 16:25 - Srna

  BIJELJINA - Stradanje pripadnika JNA u Tuzli, koje se desilo prije 23 godine, biće obilježeno 15. maja na Brčanskoj malti u ovom gradu, te u Bijeljini na gradskom groblju u Pučilama, potvrdio je danas predsjednik Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Velimir Dunjić.

 • Rešić: Analizirati sistem lokalne samouprave

  05.05.2015 15:40 - Srna

  BANJALUKA - U Republici Srpskoj neophodno je pristupiti sveobuhvatnoj analizi sistema lokalne samouprave i izradi novih zakonskih rješenja kojima će se bolje urediti ovaj sistem, konstatovano je na sastanku ministra uprave i lokalne samouprave Srpske Lejle Rešić sa članovima Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Srpske.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.