BiH

Sastanak lidera regiona uoči susreta s Merkelovom

Sastanak lidera regiona uoči susreta s Merkelovom
Sastanak lidera regiona uoči susreta s Merkelovom

CAVTAT - U Cavtatu će u u ponedeljak biti održan radni sastanak premijera Hrvatske Zorana Milanovića sa crnogorskim i albanskim premijerima Milom Đukanovićem i Edijem Ramom kao i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, uoči susreta sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, saopštio je Milanovićev kabinet.

Inicijativa za sastanak je u cilju pripreme i nastupa na Konferenciji o Zapadnom Balkanu koju organizuje njemačka kancelarka, 28. avgusta u Berlinu, objavio je "Portal Analitika", pozivajući se na neimenovane izvore.

U fokusu skupa u Berlinu biće teme evroatlanskih integracija Zapadnog Balkana kao i zajedničkih projekata koji bi vodili ka dinamičnom ekonomskom oporavku regiona.

Na konferenciju su pozvani premijeri, ministri spoljnih poslova i ministri privrede iz Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije, Kosova, Makedonije i Albanije kao i predstavnici Evropske unije.

Osim delegacija zemalja Zapadnog Balkana, na konferenciju su pozvani i predsjednik Evropskog saveta Herman van Rompej, predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton i komesar za proširenje EU SStefan File, navodi "Portal Analitika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije