BiH

Savić: Cilj usvojenog zakona je zloupotreba izbora

Savić: Cilj usvojenog zakona je zloupotreba izbora
Savić: Cilj usvojenog zakona je zloupotreba izbora

BANJALUKA - Zakon o pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i Brčko distriktu, koji je danas usvojio Dom naroda federalnog Parlamenta, nema ustavno uporište i cilj mu je zloupotreba izbora, rekla je Dušica Savić, portparol SNSD-a.

"Nonsens je da taj usvojeni zakon nema pravni osnov, niti ima uporište u Ustavu Federacije BiH. Definitivno sve ukazuje na zloupotrebu u izborne svrhe", navela je Savićeva.

Ona je istakla da je Klub poslanika SNSD-a prikupio dovoljan broj potpisa za pokretanje ustavne tužbe zbog ovog zakona.

"Mislimo da je donošenje tog zakona bilo zloupotreba koja se tiče prebivališta. Njegovo donošenje ponovo potvrđuje potrebu da se ova materija reguliše, ako ne na nivou parlamenta BiH, onda da Republika Srpska donese svoj zakon koji će regulisati tu materiju", rekla je Savićeva.

Ona je dodala i da je predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić u izlaganju na sjednici Skupštine rekao sve o tome šta donosi ovaj zakon, koji je donesen u FBiH.

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH usvojili su danas na vanrednoj sjednici Zakon o pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije