BiH

Šekovići: Osmogodišnjak s drugarima demolirao vrtić

Šekovići: Osmogodišnjak s drugarima demolirao vrtić
Šekovići: Osmogodišnjak s drugarima demolirao vrtić

ŠEKOVIĆI - Policijska stanica u Šekovićima podnijela je prekršajne naloge protiv roditelja trojice mališana koji su u nedjelju naveče provalili u prostorije Predškolske ustanove "Majka Jevrosima" u Šekovićima i demolirali kompletan inventar, nanijevši toj ustanovi veliku štetu.

Komandir šekovićke Policijske stanice Mile Pejanović rekao je da je riječ o mlađim maloljetnicima od kojih dvojica imaju 10, a jedan svega osam godina.

"Uz ovu mjeru određenu protiv roditelja, koja je preduzeta s obrazloženjem da nisu isunjavali obavezu nadzora nad svojom djecom, o ovom slučaju obavijestili smo i socijalnu službu u opštini i osnovnu školu čiji su dječaci učenici. Javnu tužilac procijenio je da nema elemenata za krivičnu odgovornost", rekao je Pejanović.

Direktorka obdaništa "Majka Jevrosima" Slavica Glišić kaže da su maloljetni provalnici napravili pravi "dar-mar" u prostorijama obdaništa.

"Nisu ništa odnijeli, već su samo uništavali i lupali namještaj. Uspjeli smo nekako sve to da saniramo i obdanište je u utorak nastavilo sa radom", rekla je Glišić.

Šekovićko obdanište je prije nekoliko godina renovirano zahvaljujući posredovanju međunarodnih organizacija, koje su uložile značajna sredstva u popravku instalacija i nabavku inventara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije