BiH

Šest stranaka o formiranju vlasti bez SDA

Šest stranaka o formiranju vlasti bez SDA
Foto: N.N. | Šest stranaka o formiranju vlasti bez SDA
Srna

SARAJEVO - Predstavnici šest stranaka, među kojima nije SDA, danas su na sastanku o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo izrazili opredijeljenost za koaliciju na programskim načelima i očekivanje da će Skupština kantona biti formirana do 16. novembra.

Na sastanku su učestvovali predstavnici stranke Narod i pravda, Naše stranke, SDP-a, SBB-a, DF-a i Nezavisne bosanskohercegovačke liste, koje su osvojile ukupno 24 mandata od 35, koliko broji Skupština Kantona Sarajevo.

"Cilj koji smo postavili na današnjem sastanku jeste da ćemo do kraja godine imati budžet koji će `skrojiti` ova skupštinska većina. Vodićemo se osnovnim načelima demokratije radi uspostavljanja vladavine prava koja je ozbiljno narušena u ovom izbornom procesu", rekao je nakon sastanka šef pregovaračkog tima Naše stranke Edin Forto.

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković izjavio je da je akcenat bio na programskim aktivnostima kojima će se poboljšati kvalitet života građana u Kantonu.

"Rokovi su propisani odrđenim aktima i Kanton Sarajevo ima Poslovnik u kojem je definisano da deset dana od objavljivanja zvaničnih rezultata izbora treba da bude formirana Skupština. Očekuje se da ona bude formirana do 16. novembra", istakao je Konaković.

Član Predsjedništva SDP-a BiH Damir Mašić poručio je da su danas zadužene radne grupe koje će djelovati na usaglašavanju principa i dokumenata.

Milan Dunović iz DF rekao je da će sa tim principima biti preuzeta politička odgovornost i nastavljeni razgovori.

"Ovo što se danas dogodilo logičan je slijed nakon dešavanja u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu, gdje su, takođe, formirane skupštinske većine bez SDA. SBB i SDP već su ranije na nivou šefova stranaka dogovorile ovakvu saradnju, a SBB ostaje pri tome", naveo je Mirvad Kurić iz SBB-a.

Za utorak, 13. novembar, zakazan je naredni sastanak predstavnika ovih stranaka, javili su federalni mediji.

U Skupštini Kantona Sarajevo SDA je osvojila 10 mandata, Narod i pravda šest, Naša stranka pet, SDP i SBB po četiri, DF tri, Nezavisna bosanskohercegovačla lista dva i Bosanska stranka - Mirnes Ajanović jedan mandat.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije