BiH

"Siva lista" još prijeti BiH

"Siva lista" još prijeti BiH
"Siva lista" još prijeti BiH

SARAJEVO - Nije potpuno otklonjena prijetnja stavljanja BiH na "sivu listu" Komiteta eksperata Savjeta Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti /Manival/, istaknuto je tokom razgovora zamjenika ministra bezbjednosti BiH Mladena Ćavara sa delegacijom Manivala.

Zaključeno je da je neophodno što prije usvojiti izmjene Krivičnog zakona BiH, što je posljednja preporuka koju je pred BiH postavio Manival.

Članovi delegacije Manivala BiH Borislav Čvoro, Sanela Latić i Samir Omerhodžić upoznali su Ćavara sa odlukom Manivala donesenom prošle sedmice na sjednici u Strazburu.

Ćavar im je zahvalio za izuzetne napore koje su preduzimali da BiH ne bude stavljena na "sivu listu" nekooperativnih i visokorizičnih zemlja kada je u pitanju sprečavanje pranja novca, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

"Bilo je dosta onih koji nisu ozbiljno shvatili upozorenja Manivala i posljedice sa kojima bi se mogla suočiti BiH, što bi osjetio kompletan privredni sektor, ali i građani koji primaju novac iz inostranstva. Zahvaljujući vašem pristupu na sjednici i bilateralnim sastancima, izbjegli smo sankcije i dobili još malo vremena da uskladimo naše propise sa preporukama Manivala", rekao je Ćavar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije