BiH

Sjedište sekretarijata u Istanbulu?

SARAJEVO - BiH, kao i većina zemalja članica Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi /PSSEECP/, podržala je prijedlog Turske da sjedište Sekretarijata PSSEECP-a bude u Istanbulu.

O sjedištu Sekretarijata PSSEECP-a raspravljaju Ad hok radna grupa i Stalni odbor PSSEECP-a na sastanku u Tirani, a delegaciju BiH predstavljaju poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković i Jasmin Emrić, te delegat u Domu naroda Zdenka DŽambas.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je na sastancima, čiji je domaćin Parlament Albanije, zemlje koja trenutno predsjedava PSSEECP-om, svoj prijedlog o sjedištu Sekretarijata PSSEECP-a ponudila i Bugarska.

Usaglašavanje u vezi sa ovim pitanjem biće nastavljeno kasno popodne i sutra, kada će u Tirani biti održan i sastanak Stalnog komiteta PSSEECP-a.

Sutra se očekuje i rasprava o dnevnom redu Druge plenarne sjednice PSSEECP-a, koja će u maju biti održana u Tirani, te o izvještajima tri glavna odbora PSSEECP-a.

Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi obuhvaćeno je 12 zemalja regiona, a osim BiH punopravne članice ove regionalne organizacije su i Albanija, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije