BiH

Sjednica Parlamenta BIH prekinuta, nastavak 5. jula

Sjednica Parlamenta BIH prekinuta, nastavak 5. jula
Foto: Fokus.ba | Sjednica Parlamenta BIH prekinuta, nastavak 5. jula

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ponovo je prekinuta i za 5. jul je zakazan njen nastavak.

Sjednica je ponovo prekinuta nakon što je nastavljena oko 19.00 časova raspravom o izvještaju o razlozima neprimanja Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta BiH u punopravno članstvo Evropske organizacije za obezbjeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju, sa konkretnim prijedlogom mjera za otklanjanje slabosti.

Podnosilac ove inicijative je Savjet ministara, a Salko Sokolović /NB/ iznio je kratko obrazloženje i zatražio smjenu Nadzornog odbora Agencije.

On je pokrenuo i pitanje odgovornosti članova tog organa, dovodeći u pitanje i kredibilitet Rektorske konferencije u BiH.

Poslanik SBB Damir Arnaut rekao je da nema uslova da se o ovoj temi vodi rasprava jer nema nikoga iz Savjeta ministara, u svojstvu predlagača.

Poslanici su glasanjem odlučili da se o ovoj tački danas ne raspravlja.

Na prijedlog šefa Kluba poslanika SNSD-a Staše Košarca sjednica je prekinuta jer nisu prisustvovali poslanici iz reda hrvatskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije