BiH

Sjednica Savjeta odgođena za kraj avgusta

Sjednica Savjeta odgođena za kraj avgusta
Sjednica Savjeta odgođena za kraj avgusta

SARAJEVO - Za kraj avgusta odgođena je vanredna sjednica Savjeta Regulatorne agencija za komunikacije /RAK/ na kojoj je, između ostalog bilo planirano razmatranje aktuelne situacije u vezi sa postupkom imenovanja generalnog direktora Agencije.

U Sektoru za odnose sa javnošću Agencije nisu mogli Srni da preciziraju razlog odgađanja sjednice Savjeta RAK-a, koja je bila planirana za sutra.

Srna saznaje da je razlog odgađanja sjednice nedostatak kvoruma, jer su dva člana Savjeta RAK-a na godišnjem odmoru, a da zbog osjetljivosti teme nisu željeli da održe sjednicu u krnjem sastavu.

Predsjedavajući Savjeta RAK-a Plamenko Čustović krajem jula izrazio je razočarenje zbog činjenice da Savjet ministara BiH nije ispunio zakonsku obavezu i potvrdio imenovanje Srđana Rajčevića na poziciju direktora RAK-a.

Savjet ministara BiH na sjednici 30. jula nije razmatrao potvrđivanje imenovanja Rajčevića za generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

Savjet RAK-a je Savjetu ministara BiH dostavio odluku o Rajčevićevom imenovanju 30. maja. Imenovanje je trebalo biti završeno u roku od mjesec.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije