BiH

Sjednica Skupštine RS 10. decembra

Sjednica Skupštine RS 10. decembra
Sjednica Skupštine RS 10. decembra

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine RS o izboru delegata u Vijeće naroda RS i Dom naroda BiH biće održana 10. decembra, odlučio je skupštinski Kolegijum.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik parlamenta, rekao je da bi trebalo da budu imenovani i generalni sekretar i njegov zamjenik, kao i 22 radna tijela, ali da se o potpredsjednicima parlamenta, zbog neusaglašenosti političkih stavova, neće raspravljati na ovoj sjednici, izrazivši nadu da će to pitanje biti riješeno prije kraja godine.

On je naglasio da bi u danima nakon 15. decembra trebalo da bude održana i sjednica na kojoj treba da bude izabrana nova vlada RS.

Radovan Višković, koji je danas i zvanično postao šef Kluba SNSD-a u Skupštini, naglasio je da će potpredsjednici parlamenta biti izabrani kada bude postignut konsenzus političkih partija.

Vukota Govedarica, šef Kluba SDS-a, je rekao da sumnja da SNSD trguje mjestima potpredsjednika parlamenta kako bi dobili podršku za izbor SNSD-ovih delegata u Vijeće i Dom, što je Višković negirao.

Govedarica je rekao da će SDS predložiti dva delegata u Dom naroda parlamenta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije