BiH

Škeljića podržalo sedam odsto sugrađana

Škeljića podržalo sedam odsto sugrađana
Škeljića podržalo sedam odsto sugrađana

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Sudeći prema rezultatima opštih izbora, na kojima je kao kandidat NDP-a za narodnog poslanika iz izborne jedinice tri dobio manje od 700 glasova, Bore Škeljić bi mogao biti smijenjen sa mjesta načelnika opštine Kneževo/Skender Vakuf na referendumu koji je zakazan za 26. oktobar.

Iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH stigao je izvod iz centralnog registra na kome se nalazi 9.604 stanovnika Kneževa sa pravom glasa na referendumu. Ukoliko se taj broj uporedi sa brojem glasova koje je Škeljić osvojio na opštim izborima jasno je da ima podršku samo oko sedam odsto sugrađana, objavio je Glas Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Kneževo/Skender Vakuf Radovan Marić kaže da je Škeljić dobio svega 678 glasova, a za NDP, čiji je član, na području Kneževa glasalo je 733 birača.

''Narod je na taj način rekao šta misli o njemu i njegovoj vladavini'', rekao je Marić i dodao da je Škeljić doveo opštinu u katastrofalno stanje i izrazio nadu da će to građani prepoznati.

Nakon što je Skupština opštine Kneževo/Skender Vakuf prošle sedmice jednoglasno usvojila odluku o pokretanju opoziva Škeljića, definisano je pitanje na koje će građani odgovarati na referendumu, odnosno da li su za opoziv Škeljića ili ne i imenovana Komisija za sprovođenje opoziva. Marić kaže da komisija radi punom parom.

''Prioritet nam je da uputimo glasačke listiće na adresu ljudi koji su se prijavili za glasanje u odsustvu, a sve tehničke stvari odvijaju se kako je planirano'', rekao je Marić.

Ponovio je da Škeljić i dalje ignoriše skupštinske odluke i da i dalje odbija da dostavi izvještaje o izvršenju budžeta, što je i bio jedan od razloga za pokretanje opoziva.

''Dugo smo tolerisali nerad i javašluk, ali jedini izlaz bio je opoziv Škeljića. Pripremamo i dopunu krivične prijave protiv Škeljića zbog nedostavljanja izvještaja i ignorisanja odluka Skupštine'', rekao je Marić.

Škeljić je početkom septembra u obavještenju naveo da ne priznaje odluke Skupštine opštine. On juče nije želio da govori o referendumu dodavši da nije upoznat sa tom skupštinskom odlukom.

Nasljednik

Radovan Marić kaže da unutar skupštinske većine u Kneževu, koju predvodi SNSD, nije bilo ozbiljnijih razgovora o tome ko bi eventualno mogao biti Škeljićev nasljednik.

''To će vjerovatno biti mlađa osoba koja neće dozvoliti da se ide na inat, već na opšte povjerenje građana i njihov bolji položaj i život uopšte'', rekao je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije