BiH

Slavko Dunjić isključen iz SDS-a

Slavko Dunjić isključen iz SDS-a
Slavko Dunjić isključen iz SDS-a

BANJALUKA - Slavko Dunjić više nije član SDS-a, zaključilo je Predsjedništvo stranke na sjednici u Istočnom Sarajevu u srijedu.

Kako je saopšteno, Dunjić je isključen "jer je radio na rušenju SDS-ove skupštinske većine u Gradišci radi formiranja nove većine sa SNSD-om".

"Potpuno otvorena aktivnost Slavka Dunjića na rušenju stranke i vlasti koju personifikuje SDS u Gradišci nanijela je ogromnu štetu i potpuno otežala funkcionisanje lokalne vlasti, uvodeći opštinu i njene građane u potpunu destabilizaciju", saopštili su.

Dunjić, pak, tvrdi da smjenu ne prihvata, a za sve krivi Zorana Latinovića, predsjednika opštine Gradiška, i Đorđu Krčmara, predsjednika Opštinskog odbora SDS-a, zato što su, kako je rekao, bez rješenja organa stranke od odbornika u Skupštini Gradiške tražili da smijene direktora Doma zdravlja i potpredsjednika Skupštine opštine i time podijelili klub SDS-a na dva dijela.

On smatra da se iza svega krije pokušaj da se utiče na izbor delegata koji će na konvenciji stranke birati rukovodstvo i nove članove Glavnog odbora.

Odbacio je i optužbe da je podredio stranačke interese ličnim time što njegova firma sarađuje s Fondom zdravstvenog osiguranja i bolnicama u RS, gdje su kadrovi SNSD-a.

"Te gnusne klevete energično odbacujem, jer da je to tako, onda je trebalo da stavim ključ u bravu kad je SNSD pobijedio prije devet godina", rekao je on.

Dunjić, koji je i narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS, kaže da ostaje u Klubu SDS-a, osim ako ne odluče da ga isključe.

"Najnormalnije bi bilo da ostanem da radim u istom klubu, ali ako se odluče da me isključe, onda postoje zadnje klupe pa ću tamo biti samostalni poslanik. Želim da i dalje radim za dobrobit građana koji su mi dali povjerenje u tako velikom broju", rekao je on.

Latinović je odbacio Dunjićeve navode i rekao da je Dunjić okrenuo leđa stranci zbog poslovnih aranžmana s institucijama koje vodi SNSD, te da je 90 odsto članstva opštinske organizacije glasalo da Dunjić prvo bude opomenut zbog pokušaja stvaranja skupštinske većine sa SNSD-om, a onda da ga isključe iz stranke. Negirao je da postoji namjera da se utiče na delegate koji će birati rukovodstvo stranke jer, kako je rekao, delegati iz Gradiške ni ne mogu uticati na konačni izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije