BiH

Slobodan Gavranović kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Slobodan Gavranović kandidat za gradonačelnika Banjaluke
Slobodan Gavranović kandidat za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA - Slobodan Gavranović, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, večeras je na sjednici Izvršnog odbora Gradskog odbora SNSD-a jednoglasno izabran za kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Gavranović trenutno obavlja dužnost predsjednika Skupštine grada Banjaluka, a, ukoliko pobijedi na lokalnim izborima u oktobru ove godine, na poziciji gradonačelnika zamijeniće Dragoljuba Davidovića, takođe člana Izvršnog odbora SNSD-a, koji je ranije spominjan kao potencijalni kandidat za četvrti mandat gradonačelnika najvećeg grada RS.

Gavranović je nakon sjednice rekao da je jednoglasna podrška čast i obaveza da u narednom periodu Banjaluka nastavi kontinuitet razvoja i izrazio uvjerenje u ubjedljivu pobjedu SNSD-a na predstojećim lokalnim izborima.

"Ja znam da su mnogi zlurado očekivali sukob u SNSD-u. Mi smo im uvijek govorili da ima različitih mišljenja, ali različito mišljenje može dati samo kvalitetno rješenje", kazao je Gavranović.

Ranko Škrbić, predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora, rekao je da je jednoglasan izbor dokaz da su sve priče o podjelama unutar SNSD-a bile spekulacije.

Dragoljub Davidović, aktuelni gradonačelnik, istakao je da činjenica da je i on među onima koji su glasali "za" najbolje govori o tome da Gavranović ima i njegovu podršku.

Inače, proteklih mjeseci se, pored Gavranovića i Davidovića, kao potencijalni kandidat za poziciju gradonačelnika pojavljivao i Ranko Škrbić, sadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite, ali i još neka imena.

Gavranović je rođen 1. septembra 1950. godine u Novom Gradu, a te godine se preselio u Banjaluku, gdje do danas živi.

Osnovnu, srednju učiteljsku školu i pravni fakultet završio je u Banjaluci. Po zanimanju je diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom.

Radio je u opštinskoj upravi u Banjaluci u raznim resorima uprave. Rukovodio je  organima uprave za inspekcijske poslove, odbranu, zatim obavljao dužnost načelnika Službe za sprečavanje i suzbijanje kriminaliteta u organima unutrašnjih poslova u Banjaluci, bio biran za sekretara Skupštine grada, a obavljao je i  dužnost direktora za nemedicinska pitanja u Kliničkom centru Banjaluka i radio na drugim rukovodećim poslovima u toj ustanovi.

U dva navrata je bio izabran za člana Izvršnog odbora SNSD-a grada Banjaluka, više puta je biran za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, a na posljednjim parlamentarnim izborima biran je za poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Za predsjednika gradske skupštine izabran je 2000. godine i tu dužnost obavlja i danas. Predsjednik je Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Davidović je rođen 8. septembra 1946. godine u Mrčevcima, kod Laktaša.

Završio je srednju elektrotehničku školu u Banjaluci, a zatim elektrotehnički fakultet u Sarajevu.

Profesionalnu karijeru započeo je kao pripravnik u "Elektroprenosu", gdje je obavljao inženjerske poslove, a od 1981. godine je tehnički rukovodilac EP-ovog pogona u Banjaluci. Četiri godine kasnije postaje direktor banjalučkog OUR-a u "Elektroprenosu", a 1992. godine dolazi na mjesto direktora "Elektroprenosa" Banjaluka, koji je pokrivao čitavu RS.

S ovog mjesta 2000. godine došao je na mjesto gradonačelnika Banjaluke.

Predsjednik je Saveza opština i gradova RS, te predsjednik Saveza energetičara RS.

"Banjalučki SDS razbija opoziciju"

Banjalučki Gradski odbor PDP-a smatra da posljednje izjave Đorđa Umićevića, predsjednika Gradskog odbora SDS-a, pokazuju da je banjalučki SDS sve vrijeme radio na razbijanju opozicije u Banjaluci.

"Umićevićevi posljednji komentari predstavljaju dokaz da ni on, niti Gradski odbor SDS-a nikada nisu istinski željeli zajedničkog kandidata za gradonačelnika i da im smjena SNSD-ove vlasti u Banjaluci nije cilj", saopšteno je iz PDP-a.

U toj stranci smatraju da će glas za SDS na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci "biti glas za SNSD i postojeću vlast".

Do kraja mjeseca lista SNSD-a za Bijeljinu

Sjednica Glavnog odbora SNSD-a će biti održana do kraja ovog mjeseca u Bijeljini kada će biti predstavljena odbornička lista i kandidat za načelnika ove opštine, rekao je juče Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je istakao da Opštinski odbor SNSD-a u Bijeljini ima njegovu punu podršku i da je spreman dati maksimalan doprinos da se dođe do novog, kako je rekao, realnog stanja u opštini i da stranka na čijem je čelu preuzme odgovornost za ovu lokalnu zajednicu.

"Pod vođstvom SNSD-a i Vlade RS na ovaj prostor uloženo je više od 180 miliona maraka, čime smo nesumnjivo pokazali naše opredjeljenje", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije