BiH

Slobodan Župljanin novi član SP

Slobodan Župljanin novi član SP
Foto: Srna | Slobodan Župljanin novi član SP

BANJALUKA - Slobodan Župljanin novi je član Socijalističke partije i biće pojačanje Opštinskog odbora stranke u Kotor Varošu, rekao je u Banjaluci predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić. Đokić je istakao da je Župljanin doktor nauka, profesor na fakultetu, da je prije rata bio ugledni privrednik, a da je tokom rata dao nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, te da je ratni vojni invalid.

"Nakon rata, Župljanin je bio ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske. Dao je doprinos izgradnji boljih odnosa unutar Srpske i BiH, a obavljao je mnoštvo funkcija u brojnim preduzećima", rekao je Đokić na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Đokić je naglasio da će Župljaninov ukupan životni put, iskustvo, veliko znanje i sposobnost biti od ogromne koristi kako za Socijalističku partiju, tako i za Republiku Srpsku. 

"Smatramo da će njegov kadrovski potencijal bitno doprinijeti Socijalističkoj partiji na regionalnom nivou, posebno u Kotor Varošu, gdje će biti primarno angažovan, ali i u Banjaluci gdje je njegovo mjesto prebivališta", naglasio je Đokić. 

Župljanin je istakao da su mu socijalna pitanja bliska, kao i da mu teme i prioriteti kojima se bavi i koje realizuje Socijalistička partija nisu nepoznati i da tu može dati znatan doprinos. 

"Imamo dosta sličnih mišljenja o pitanjima daljeg razvoja Republike Srpske i ove partije, koja značajno utiče na kreiranje društvenih odnosa. Socijalistička ideja na ovim prostorima mora da jača, da opstane i da ispravi nepravde i greške koje su se pojavljivale u prošlim vremenima", naglasio je Župljanin. 

On je izrazio spremnost da sa timom Socijalističke partije da svoj doprinos, znanja i iskustva, da se učine novi koraci, kreiraju nove politike kojima će se kao stranka bolje pozicionirati u Srpskoj. 

Gradski odbor Banjaluka, kao nosilac aktivnosti u Izbornoj jedinici 3 bilježi stalan rast popularnosti, kao i svi ostali odbori u Srpskoj.  Socijalisti se zalažu za jaku Banjaluku i jaku Republiku Srpsku i velika nam je cast što je Slobodan Župljanin pojačao naše redove, kazao je Goran Selak, predsjednik GO Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije