BiH

Smijenjen potpredsjednik Skupštine opštine Stanari

Smijenjen potpredsjednik Skupštine opštine Stanari
Foto: N.N. | Smijenjen potpredsjednika Skupštine opštine Stanari

STANARI - Odbornici DNS-a u Skupštini opštine Stanari su se podijelili, jedan je otišao u opoziciju, a drugi je ostao u vlasti, pa je tako Saša Đukić smijenjen sa pozicije potpredsjednika Skupštine opštine, a na to mjesto je izabran njegov stranački kolega Boško Prelić.

Zahtjev za opoziv Đukića Skupštini opštine Stanari podnijela je njegova matična stranka, obrazlažući je time da on u svom radu nije provodio politiku DNS-a i koalicioni dogovor sa SNSD-om i SP-om.

"Vršio (je) konekcije i sastanke sa drugim političkim subjektima, i to je normalna procedura (za opoziv) u svim političkim subjektima, pa i kod nas", rekao je Boško Prelić, predsjednik Opštinskog odbora DNS Stanari.

To je apsolutno netačno, odgovara Đukić, a dokaz za tome je, kaže, njegov rad u lokalnom parlamentu.

"Ako ste pratili dosadašnje (sjednice) Skupštine vidjeli ste da sam podržavao sve odluke i one odluke koje su bile u suprotnosti sa mojim moralnim načelima ja sam podržavao, i koalicione sporazume SNSD, DNS, SP. Razlozi su mnogo dublji. Najvjerovatnije da sam ja postao opozicija u vladajućoj koaliciji i samim time bi morao biti pomjeren sa ovog mjesta", pojasnio je Đukić, te najavio pravnu borbu.

Đukić je u prošlom sazivu lokalne vlasti bio zamjenik načelnika, na poziciju potpredsjednika SO je izabran u novembru 20016. godine, nakon lokalnih izbora, ali se kaže ni tada nije slagao sa raspodjelom pozicija koje su pripale DNS-u na osnovu koalicionih dogovora sa SNSD-om i SP-om.

Goran Jerinić, predsjednik stanarskog SNSD-a kaže da su na prijedlog koalicionog partnera DNS-a usaglasili opoziv potpredsjednika Skupštine, i izabrali novog u okviru njihovog političkog kapaciteta. 

"Ja ne bih ulazio u te odnose u okviru DNS-a, znači predsjednik OO je podnio inicijativu za zamjenu (opoziv)  i u okviru njihovog političkog kapaciteta mi smo to podržali, naravno", kazao je Jerinić.

Dragomir Vidović, odbornik opozicionog PDP-a kaže da je još prije dvije godine ukazivao na neodgovarajuću kadrovsku politiku vladajuće garniture, tako da ni 2016. nije podržao Đukićev izbor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije