BiH

Snimak izlaganja pomoćnika sudije Haškog suda: Nije bilo odluke za zločin i sastanaka o Srebrenici

Snimak izlaganja pomoćnika sudije Haškog suda: Nije bilo odluke za zločin i sastanaka o Srebrenici
Foto: Glas Srpske | Snimak izlaganja glavnog pomoćnika sudije Haškog tribunala: Nije bilo odluke za zločin i sastanaka o Srebrenici

BANJALUKA - Nije bilo sastanka vojnog vrha RS na kojem je dogovoreno izvršenje krivičnog djela u Srebrenici, ni pisane odluke o tome, niti se to moglo vidjeti iz sastanaka o kojima postoje zabilješke.

Te tvrdnje javno je iznio Jonas Nilsen, glavni pomoćnik sudije Haškog tribunala Alfonsa Orija, na predavanju održanom u Hagu.

O navedem izlaganju smo već pisali, a video i audio zapisa tog predavanja, koje je pod nazivom "Suđenje Mladiću – viđenje insajdera" održanog u Institutu Aser u Hagu 31. januara, postao je dostupan na YouTube kanalu.

Ori je bio predsjedavajući sudskog vijeća koje je u prvostepenom postupku osudilo komandanta Vojske RS generala Ratka Mladića na doživotni zatvor. General Mladić je proglašen krivim i za genocid u Srebrenici iako Orijev pomoćnik javno priznaje da sud nije imao za to nikakvih dokaza.

Navode sa predavanja Jonasa Nilsena objelodanili su advokati generala Ratka Mladića i njegov sin Darko Mladić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Darko Mladić je naglasio da sada i oni koji su učestvovali u donošenju haške presude protiv generala Mladića javno govore da su osudili čovjeka bez dokaza i da ne zna šta je skandal ako to nije.

(glassrpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije