BiH

Šnjegotina ostavka na narednoj sjednici?

Šnjegotina ostavka na narednoj sjednici?
Foto: N.N. arhiva | Šnjegotina ostavka na narednoj sjednici?

BANJALUKA - Ostavka Duška Šnjegote, glavnog revizora RS, i Darka Pejića, njegovog zamjenika, mogla bi se naći i na narednoj sjednici Narodne skupštine (NS) RS, koja je zakazana u četvrtak, nakon sjednice skupštinskog kolegijuma.

Naime, prema riječima Nedeljka Čubrilovića, predsjednika NS RS, ostavku će razmatrati Komisija za izbor i imenovanja NS RS.

"Komisija će odlučiti o ostavci i ne znam šta se tu posebno može uraditi", rekao je Čubrilović.

Međutim, iz opozicije izražavaju bojazan da bi ostavka mogla biti prolongirana, kako bi Šnjegoti i njegovom timu bile vezane ruke u stanju u kojem je ponudio ostavku, a o njoj se nije raspravljalo, o čemu je u četvrtak govorio Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

S druge, pak, strane, u vladajućoj koaliciji tvrde da je Šnjegotina ostavka njegova stvar i da će Skupština o tome odlučiti uskoro.

Radovan Višković, predsjednik Kluba SNSD-a, tvrdi da će se o ostavci raspravljati na zakazanoj sjednici.

"Razmatraće se ostavka na predstojećoj sjednici jer je Šnjegota ostavku dao na lični zahtjev i svoj mandat stavio na raspolaganje parlamentu. Nadležna komisija će o tome raspraviti i prijedlog dostaviti Skupštini", istakao je Višković.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, je rekao da su institucije RS napadnute od Milorada Dodika i vladajuće koalicije u RS.

"Osuđujemo napad na instituciju Glavne službe za reviziju javnog sektora u RS i smatramo da je za svaku osudu to što predsjednik i Vlada RS negiraju konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta RS za 2016, u kojem je revizija ukazala na ogromni budžetski deficit, te da je Vlada prikrivala negativne rezultate svog rada. Tu ima mnogo osnova i za istražne organe", rekao je Borenović.

Nakon Čavićevih napada na Zorana Tegeltiju, ministra finansija RS, u kojima ga je optužio da nije ozbiljan čovjek koji je odbio da odgovori na poslaničko pitanje kolike su obaveze iz 2016. koje su prenesene u novu godinu, i kojeg je optužio da je medijski izdanak i potpuno nesposoban, u petak je stigao i odgovor iz Ministarstva finansija RS.

Kako su istakli, Vlada RS stvorila je obaveze u skladu s budžetom odobrenih sredstava za 2016. godinu, a Čavićeve nastupe su ocijenili zlonamjernim i tendencioznim.

"Očigledno je da samo nadobudan i politički slijep čovjek, ostrašćen i oslijepljen neuspješnom borbom za vlast, kakav je Dragan Čavić, može da govori o svojim političkim protivnicima na način na koji je to on uradio na konferenciji za štampu", navode iz Ministarstva finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije