BiH

Softić: Hrvati kupuju vrijeme nedolaskom na sjednicu

Softić: Hrvati kupuju vrijeme nedolaskom na sjednicu
Foto: N.N. | Softić: Hrvati kupuju vrijeme nedolaskom na sjednicu

SARAJEVO – Safet Softić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH rekao je danas novinarima da je Klub Bošnjaka za izmjenu Izbornog zakona, odnosno za svaku vrstu onemogućavanja krađe na izborima.

Govoreći o nedolasku troje hrvatksih delegata na sjendicu Softić je rekao da je to kupovina vremena kako bi se do 7. maja izbjeglo usvajanje ove izmjene Izbornog zakona.

 "Mislim da je današnji nedolazak ova tri delegata kupovina vremena, kako bismo ušli u raspisivanje izbora bez ovih izmjena, čini mi se da je to više nego jasno. Moguće je da imaju opravdane razloge da ne dođu na sjednicu. To se za ovaj mandat, koliko je meni poznato, nikada nije dogodilo,  na kolegiju Dom naroda vodimo računa da se izabere termin na kom će svi biti prisutni", rekao je Softić.

 Softić je govoreći o sinošnjem sastnaku održanom u rezidenciji američke ambasadorice u Sarajevu o temi izmjena Izbornog zakona BiH rekao da sastanak nije ni imao kapacitet da se postigne dogovor, jer dva lidera stranaka )Nermin Nikšić (SDPBiH) i Fahrudin Radončić (SBB)  nisu bili prisutni i njihov dolazak je unaprijed odredio karakter i ishod tog sastanka", rekao je Softić.

Ističe da ne zna da li će 3.maja doći svi na sastanak i da li će biti prostora za eventulane kompromise.

"Nadam se da će ipak doći do nekog rješenja. Jedino što mi daje nadu su organizatori sastanaka, koji na neki način imaju svoju težinu za sve učesnike ovog procesa i mislim da imamo dovoljno vremena, ukoliko se postigne politički dogovor i da prije raspisivanja izbora usvojimo ono što je bilo predmet dogovora", rekao je Softić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije