BiH

Sorensen-Hil: Smrt jednog od ključnih lidera

Sorensen-Hil: Smrt jednog od ključnih lidera
Sorensen-Hil: Smrt jednog od ključnih lidera

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU Peter Sorensen i otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil izrazili su danas saučešće povodom smrti predsjednika SDA i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmana Tihića.

 "Sulejman Tihić ostavlja iza sebe ogroman doprinos u političkom i društvenom životu BiH. Živio je u teškim istorijskim vremenima u ovoj zemlji, kao jedan od njenih ključnih lidera", izjavio je Sorensen.

On je rekao da je cijenio Tihićevu mudrost, stavove i neumornu spremnost na rad za opšte dobro, saopšteno je iz kancelarije specijalnog predstavnika EU. 

"Njegova smirenost, otvorenost i sposobnost da gleda u budućnost istinski su bili za svaki primjer", konstatovao je Sorensen.

Prema Hilovim riječima, Tihićevom smrću BiH je izgubila velikog državnika čiji će pozitivan uticaj nedostajati, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

"On je radio za dobrobit, ne samo ljudi koji su ga izabrali, već za dobrobit cijele zemlje. Posebno sam se divio njegovoj hrabrosti da radi na postizanju kompromisa", istakao je Hil, ocijenivši da je Tihićeva želja da radi za opšte dobro zemlje obilježila njegovu cjelokupnu karijeru.

Tihić je preminuo sinoć u Sarajevu nakon duge i teške bolesti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije