BiH

Špirić: CIK svojim neradom "hrani" opoziciju u Srpskoj

Špirić: CIK svojim neradom "hrani" opoziciju u Srpskoj
Špirić: CIK svojim neradom "hrani" opoziciju u Srpskoj

BIJELJINA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da je nevjerovatno kako Centralna izborna komisija /CIK/ BiH svojim neradom "lažno hrani" opoziciju u Republici Srpskoj, te pozvao CIK BiH da ažurira podatke i što prije objavi preliminarne rezultate.

"Tri dana rezultati za srpskog člana Predsjedništva bez prebrojanog glasa, što praktično nije moguće. Zato pozivam CIK da ažurira podatke i što prije objavi preliminarne rezultate", rekao je Špirić.

Podsjećajući da, prema zakonu, CIK BiH ima mjesec dana da objavi konačne rezultate, Špirić je istakao da se to može uraditi i mnogo brže i ranije.

Špirić je upozorio da svi treba da se zabrinu zbog izjave predsjednika NDP-a Dragana Čavića - da "niko neće mirno priznati poraz", te poručio da volja birača mora biti ispoštovana.

Prema njegovim riječima, glasovi iz inostranstva mogu da utiču na rezultat za srpskog člana Predsjedništva BiH, gdje blagu prednost ima Mladen Ivanić, ali prednost koju ima kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik u odnosu na kandidata Saveza za promjene Ognjena Tadića je praktično nedostižna.

"Zato upozoravam sve koji priželjkuju nemire da bi 'krojili' izborni rezultat, da odustanu od sumanute ideje, jer je to zapravo ono najgore što neprijatelji Republike Srpske priželjkuju", poručio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije