BiH

Špirić: Govedarica spreman žrtvovati RS kao što žrtvuje svoje odbore

Špirić: Govedarica spreman žrtvovati RS kao što žrtvuje svoje odbore
Foto: N.N. | Špirić: Govedarica spreman žrtvovati RS kao što žrtvuje svoje odbore

ISTOČNO SARAJEVO - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić istakao je da su članovi raspuštenog Opštinski odbor SDS-a u Čelincu ukazali da je lider ove stranke Vukota Govedarica "spreman žrtvovati Republiku Srpsku kao što žrtvuje svoje odbore i ljude iz stranke".

On ističe da onaj ko "jednom okrene leđa vlastitom narodu nema šta da traži na izborima", te ocjenjuje da su dovoljne bile četiri godine u Sarajevu da Savez za promjene na čelu sa SDS-om "pokaže pravo lice".

"Pohlepa za vlašću ih je odvela tako daleko da su četiri godine iz Sarajeva potkopavali, nerijetko i u potpunosti ignorisali institucije Republike Srpske", naveo je Špirić.

On ističe da su predstavnici Saveza za promjene "pljuvali po čemu su stigli iz Srpske da bi pokazali vazalski odnos prema Sarajevu i da bi na različite međunarodne adrese odaslali poruku da su oni neki novi, do sada neviđeni Srbi, da su svjesni zabluda i grešaka svojih predaka i da su spremni izvršavati naloge koji bi ih zauzvrat održali na vlasti".

Špirić kaže da su predstavnici Saveza za promjene nakon četiri godine ponovo u Republici Srpskoj i da "traže novi mandat za obračun sa njom".

"Mladen Ivanić i Vukota Govedarica protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović - dakle BiH protiv Republike Srpske. Ubijeđen sam da i ovaj put neće biti dileme i na to ukazuju članovi SDS-a iz Čelinca kojima je Republika Srpksa draža nego osvajanje vlasti bez nje", rekao je Špirić.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica raspustio je Opštinski odbor stranke u Čelincu i za povjerenika je imenovao Dragana Mektića.

Član Glavnog odbora SDS-a Goran Tubak izjavio je ranije da je jedan od razloga što je lider stranke Govedarica raspustio Opštinski odbor u Čelincu to što su odbili poziv rukovodstva ove stranke da učestvuju na protestima grupe "Pravda za Davida".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije