BiH

Špirić: Izetbegovićev paralelni sistem vlasti najveća opasnost za opstanak BiH

Špirić: Izetbegovićev paralelni sistem vlasti najveća opasnost za opstanak BiH
Foto: Ilustracija | Špirić: Izetbegovićev paralelni sistem vlasti najveća opasnost za opstanak BiH
Srna

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić smatra da je poziv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za sankcionisanjem predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog izjave istrgnute iz konteksta, potvrda da u BiH funkcioniše paralelni sistem vlasti koji predstavlja najveću opasnost za njen opstanak.

Špirić ističe da je poziv Izetbegovića Tužilaštvu BiH, OHR-u i Upravnom odboru Savjeta za sprovođenje mira u BiH da sankcionišu Dodika, zapravo poruka Srbima, Hrvatima i nepodobnim Bošnjacima da "nailazi vrijeme u kojem će se sa crnim povezom na očima raditi na izgradnji budućnosti u koju ne vjeruju".

"Ovo je zapravo potvrda sve jasnijih stavova da u BiH funkcioniše paralelni sistem vlasti koji predstavlja najveću opasnost za opstanak BiH. Želim da vjerujem da institucije kojima se obraća Izetbegović nisu dio tog sistema", rekao je Špirić.

On ističe da posebno zabrinjava to što javnost u BiH ćuti na izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da predsjednik Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, poslije sastanka u Mostaru, kojem je prisustvovalo najviše rukovodstvo HDZ-a BiH i SNSD-a, treba ispred seba da stavi slovo "U".

"Ovo predstavlja direktan poziv za likvidaciju Košarca i svih prisutnih na tom skupu, kojem sam i ja prisustvovao. Pitamo se jesmo li blizu kraja ovakvim gadostima ili se vrata pakla lagano otvaraju?", upitao je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

Izetbegović je u ponedjeljak zatražio od OHR-a, Tužilaštva BiH i Upravnog odbora PIK-a da sankcionišu Dodika zbog izjave date u Bratuncu 7. jula.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije