BiH

Špirić: Ne priznajem bosanski jezik

Špirić: Ne priznajem bosanski jezik
Špirić: Ne priznajem bosanski jezik

BANJALUKA - Zastupnik SNSD-a Nikola Špirić kazao je da mu u aplikaciji koja je pohranjena u novoj elektronskoj opremi za glasanje smeta naziv bosanski jezik, piše bh. novinska agencija Patria

- Trebalo je da piše jezik bošnjačkog naroda, jezik srpskog naroda i jezik hrvatskog naroda sve po Ustavu i Dejtonskom sporazumu - kazao je Špirić.

On je dodao da nova oprema "ne vrijedi pišljiva boba", a na pitanje novinara zašto bi on određivao ime jezika bošnjačkog naroda, Špirić je kazao da to neće raditi, ali da ne priznaje bosanski jezik.

Na pitanje šta bi trebalo pisati Špirić je takođe kazao da one nema veze sa nabavkom ove opreme i da ne zna njenu cijenu, ali je dodao da "spori način na koji se pohranjuju podaci".

Ranije danas Zaim Backović, poslanik BPS-a, napustio je sjednicu Predstavničkog doma, jer nije ispoštovan njegov zahtjev da se poslanicima u Predstavničkom domu podijeli po jedan primjerak kopije Gramatike Bosanskog jezika koji je prije više od 120 godina štampala Prva srpska štamparija u Banjaluci.

Backović je ovo učinio zbog negiranja bosanskog jezika u RS i njegovog pokušaja preimenovanja u bošnjački jezik.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije