BiH

Špirić: Slijede ozbiljni razgovori za formiranje vlasti

Špirić: Slijede ozbiljni razgovori za formiranje vlasti
Špirić: Slijede ozbiljni razgovori za formiranje vlasti

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Nikola Špirić, očekuje da će ovaj savez zajedno sa koalicionim partnerima- Demokratskim narodnim savezom i Socijalističkom partijom- imati najmanje osam poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Špirić je danas za Radio Republike Srpske rekao da nakon preliminarnih rezultata SNSD sa DNS-om i socijalistima ima većinu i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te očekuje da i nakon zvaničnog saopštenja CIK-a neće biti velikih oscilacija.

Ističe da u RS postoji stabilna koalicija koja se potvrdila u osmogodišnjem periodu, ali da slijede ozbiljni razgovori o formiranju vlasti. On očekuje i kolebanja unutar stranaka koje su izgubile izbore.

Kada je riječ o kandidatu za člana Predsjedništva BiH, Špirić očekuje da bi glasovi iz odsustva, sa nepotvrđenih listića i mobilnih timova mogli da promijene situaciju u korist SNSD-a.

Savez je jedna od rijetkih partija u regionu koja je ostvarila treću pobjedu na opštim izborima, pogotovo što je lider stranke Milorad Dodik, osvojio drugi mandat za predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije